MiG 21R - Eduard Profipack 1/48

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: MiG 21R - Eduard Profipack 1/48

Postprzez potez » środa, 20 sierpnia 2014, 12:48

Zielonkawy radziecki primer do powierzchni wewnętreznych czyli najbliżej to ten humbrol 226 jeśli dobrze pamiętam numer. Trzeba w końcu z tamki jakoś ten kolor wymieszać.
A dla ciebie Kuba prostszy opis to taki wiesz zażółcony RLM02 :mrgreen:
tak, jestem #ponurymodelaż
potez

Reklama

Postprzez net_sailor » środa, 20 sierpnia 2014, 13:06

Ja w swoim MiG-u i Limku normalnie pojechałem oryginalnym RLM 02. Po zapaskudzeniu washem i tak nie widać wielkiej różnicy. Podobno ta farba ma niemieckie korzenie, więc powinno być OK.
net_sailor

Postprzez Kuba P. » środa, 20 sierpnia 2014, 13:06

No i taka odpowiedź mi się podoba :)
Dziękuję!
Kuba P.

Postprzez jarekk » środa, 20 sierpnia 2014, 15:48

potez napisał(a):A dla ciebie Kuba prostszy opis to taki wiesz zażółcony RLM02 :mrgreen:

Lepiej bym tego nie określił. :mrgreen:
Obrazek
jarekk

Postprzez kalot » niedziela, 23 listopada 2014, 11:27

jarekk napisał(a):Model prezentuje się pięknie, ale ..... pomyliły Ci się orientacje pól szachownicy.
W okresie kiedy zasobniki miały szczęki szachownice miały jeszcze "jedynie słuszne" położenia pól.

Z tego co wiem 1423 nigdy nie miał zmienionych na "nowe lepsze" szachownice. I jeszcze jedna rzecz - godło drugiej eskadry "czarownica" - wśród kalek są dwie wersje - z czarną dwójką i z białą do wyboru. Tylko że ten konkretny egzemplarz przynajmniej pod koniec służby nosił wersję z białą cyferką 2 :)
I jeszcze jedno - czy mi się zdaje, czy na obu skrzydłach są czerwone światła pozycyjne? :)

bluriusz napisał(a): Mój kolor nie odbiega w sumie od tego co stosowany był, a zdaje się że były jeszcze szare.

Były. To egzemplarz "Erki" 1706 z sochaczewskiego muzeum, który mam dość mocno obfotografowany:
Obrazek

Obrazek

Powtórzę. Model piękny. Też się do niego powoli zbieram. Jak się połowę życia obserwowało starty i lądowania sochaczewskich Migów, sentyment pozostaje :)
Pozdrawiam, marcin
kalot

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli