Aleksander napisał(a):greatgonzo napisał(a):Nasuwa się kilka pytań. (...)

Trzeba poszukać w dokumentach

Właśnie miałem nadzieję, że skusz trochę poszpera.
HK1886 napisał(a):Gonzo, spróbuj się czasem bawić hobby...

A jak mam to zrobić? Kiedy próbuję się bawić, nawet tu, w 'fantastycznym' wątku, gdzie autor spokojnie może pójść krok dalej i
wymyślić jakieś fajne odpowiedzi pojawia się życzliwy i tłumaczy mi jaka zabawa jest właściwa. Henryku, ja się w tzw. normalnych galeriach chyba już w ogóle nie wypowiadam. W wątkach warsztatowych jeżeli już, to staram się najpierw spytać, czy mogę. I to o ile autor nie napisze wcześniej wprost, że uwagi takie jak moje ma w poważaniu. No, może poza prezentacjami Michała Pyziaka, ale Michał zwyczajnie mnie o to prosił.
OK, może z podwoziem się przyczepiłem, bo tu raczej nie da się wykoncypować sensownego scenariusza. Jakoś tak wydawało mi się, że geometria przedstawianych obiektów nie dołączyła jeszcze do zestawu rzeczy nieistotnych w modelarstwie.
No i hmmm, nie sądzisz, że warto byłoby dać szansę autorowi galerii na wyrażenie swojego niezadowolenia? Głupio by wyszło, gdyby skuszowi z jakiegoś powodu mój post przypadł do gustu.
Widziałem emotkę na końcu Twojego postu. Może nadmiernie emocjonalna ta moja odpowiedź. Wizja modelarstwa 'bezstresowego' doszła już do punktu, gdzie ludzie tłumaczą się z chęci zadbania o zgodność z rzeczywistością. Uznawanie tej zgodności za wartość i wypowiadanie się w tym duchu coraz silniej spychane jest na margines zachowań nieprzyzwoitych. I to w imię wolności wypowiedzi i zachowań, żeby było ciekawiej. To naprawdę takie złe wspomnieć o odstępstwach od rzeczywistości?
Dominik napisał(a):Radek, o co chodzi z geometrią?
Zdjęcia bywają tu zwodnicze, ale parę nie pozostawia wątpliwości, że kąt osi koła podwozia głównego jest przestawiony.