F4U-1 Corsair, Tamiya 1/48

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: F4U-1 Corsair, Tamiya 1/48

Postprzez donalyah00 » sobota, 15 sierpnia 2009, 00:58

michalp78 napisał(a):Ba... tylko jak? Chyba problem w tym, że te wyjściowe są za małe. Co prawda oryginał na ekranie monitora wygląda jak cię mogę, ale po podocinaniu i zmniejszeniu robi się właśnie to co widzimy. Jakiego programu używać do zmniejszania? Czy wystarczy upload do photobucketa z opcją zmniejszania do zadanej wielkości. Gubię się w tym.

Oprócz Photoshopa wszechmogącego polecam darmowy soft o nazwie GIMP. Posiada on całkiem sporo możliwości i oprócz manipulacji rozmiarem zdjęć pozwala na ich efektywną korekcję barwną.
Pozdrawiam, Marek
--
La tête américaine.
donalyah00

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez michalp78 » poniedziałek, 17 sierpnia 2009, 09:50

trex73 napisał(a):Jako upierdliwy "szczególarz" przyczepię się do lusterka które powinno być pod bąblem w owiewce (coś tam jest, pewnie jakiś detal ;o) ) i lampki na skrzydłach można by pomalować na niebiesko :P

Lusterko to faktycznie był dla mnie pewien problem. Jest lusterko pod bąblem (z blaszki z zestawu Eduarda) ale zrobiłem też to pod wiatroczronem - pewnie niepotrzebnie, ale jedyna fotka kokpitu bircage'a jaką dysponowałem je przedstawia - pewnie samolot jeszcze z niezmodyfikowaną owiewką kabiny. Nie miałem już zapału żeby to wyjaśniać, ale może korzystając z okazji powiecie jak powinno być w zmodyfikowanej kabinie - może jakaś fotka tego co jest na szczycie płyty pancernej komuś się kojarzy?
Czy na pewno na niebiesko te lampki? Pomalowałem na srebrno, a na to dałem sidolux zabarwiony na zielono na lewym skrzydle i na czerwono na prawym. Ta mało wyrafinowana technika jest jeszcze jednym dowodem na brak atencji z mojej strony dla "detalu". Dla wszystkich "nieporawnych (upierdliwych) szczególarzy" żywię głęboki i niekłamany podziw.
Pozdrawiam. Michał
michalp78

Postprzez Gienek » poniedziałek, 17 sierpnia 2009, 11:43

michalp78 napisał(a):zielono na lewym skrzydle i na czerwono na prawym

Ej! chyba odwrotnie było :-|
Gienek

Postprzez michalp78 » poniedziałek, 17 sierpnia 2009, 12:04

Jasne, że odwrotnie, i u mnie też jest odwrotnie. Tzn - chyba dobrze.
Pozdrawiam. Michał
michalp78

Postprzez trex73 » poniedziałek, 17 sierpnia 2009, 13:18

Te lampki o których piszesz są w porządku, mnie chodzi o takie dwa kółeczka na górze skrzydeł przy lotkach. Jedno lusterko pod bąblem wystarczy ;o)
Pozdrawiam
Tomek
trex73

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli