AH-64 Postnuklearnie

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

AH-64 Postnuklearnie

Postprzez Darth_hobbit » środa, 24 września 2014, 18:59

Obrazek
Takiego Apacha zakupiłem dziś podczas kluczenia po rozkopanych na potęgę Katowicach..mniejsza z tym
Wiatrak wykonam prawdopodobnie w bardzo unikatowym malowaniu jakiego świat nie widział - w klimatach postnuklearnych zainspirowało mnie Wasteland 2 (swoją drogą z jednej strony klimat z drugiej upierdliwe bugi).
Kamuflaż piaskowo-ziemisty prawdopodobnie.
Na forumowych krytykantów mam wyjebane po całości od zarania dziejów, aż do nicości
Darth_hobbit

Reklama

Re: AH-64 Postnuklearnie

Postprzez Darth_hobbit » czwartek, 25 września 2014, 11:14

Wiem już, że wykorzystam na bank folie aluminiową, stary miedziany drut, puszkę po napoju gazowanym (bez autoreklamy). Dużo odrapań , rdza tu i tam, jakiś zaciek. Będzie też zaschnięta krew w okolicach kabiny. Łatanie oczywiście blachą i taśma izolacyjną ;) Zastanawiam się czy nie dać czegoś w rodzaju miotacza włócznie czy czegoś w tym stylu.
Ranger Echo I to mój pomysł na napis i taka duża Gwiazda Strażnika gdzieś tam na kadłubie oczywiście mocno podrapana. Zna ktoś dobrą duszę co wykonuje kalki na zamówienie ?
Solo Mass Effect to równie dobra gra, z genialną fabuła jednak to taka odnoga RPG. Dżejrosz S.T.A.L.K.E.R to równie ciekawa gra klimatycznie bliższa Polsce.
Czas na wykonanie modelu daje sobie bliżej nieokreślony - na warsztacie mam też inny dużo większy model.
Na forumowych krytykantów mam wyjebane po całości od zarania dziejów, aż do nicości
Darth_hobbit

Postprzez Solo » czwartek, 25 września 2014, 12:30

Darth_hobbit napisał(a): Zna ktoś dobrą duszę co wykonuje kalki na zamówienie ?

Znajdź na ModelWorku użytkownika o nazwie MeliusManu (albo meliusmanu, nie jestem pewien), on robi dobre kalki, sprawdzone.
Ewentualnie skontaktuj się z nim pod tym adresem: biuro@meliusmanu.pl.
Solo

Postprzez Darth_hobbit » czwartek, 25 września 2014, 12:33

Wielkie podziękowanie Solo Ci
Darth_hobbit

Postprzez Darth_hobbit » niedziela, 28 września 2014, 09:11

No coś się ruszyło. Myślę, że kokpit skończę najpóźniej w środę. Zostanie jeszcze przybrudzony tu i tam - w końcu w klimacie post-nuklearnym czystość kokpitu to nie jest podstawa. Użyję też własnej :szok: kropli krwi celem realnego efektu zaschniętej krwi na tylnym stanowisku.
A teraz krótka notka dla purystów wierności oddania każdego centymetra kamuflażu : JEST TO MODEL W KLIMATACH POST-APOKALIPTYCZNYCH MALOWANIE TO AUTORSKI SCHEMAT NIE MAJĄCY NIC WSPÓLNEGO Z RZECZYWISTYM I WSPÓŁCZESNYM MALOWANIEM.
A teraz skromnie 3 foteczki :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Darth_hobbit

Postprzez Darth_hobbit » poniedziałek, 29 września 2014, 12:47

Krew się jeszcze nie polała :mrgreen: . Jednak przewiduję, iż nastąpi to całkiem niebawem. W sumie kokpit bliżej końca niż początku. No i wreszcie wykorzystam figurki pilotów z Airfixa :D
W przyszłości oczywiście zamierzam zrobić Apacha po bożemu i będzie to ten z Academy. Jest w moim mniemaniu lepiej zrobiony od Tamki będącej w rzeczywistości Italeri.
Nic to czas na foteczki rybeczki :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Darth_hobbit

Postprzez MadYarpen » poniedziałek, 29 września 2014, 13:14

A tacy piloci postnuklearni to nie powinni mieć jakiegoś kombinowanego sprzętu z goglami narciarskimi? :)
MadYarpen

Postprzez Solo » poniedziałek, 29 września 2014, 13:24

Albo mutanci. :)
Solo

Postprzez Darth_hobbit » poniedziałek, 29 września 2014, 13:43

biorą to co znajdą ;P
Darth_hobbit

Postprzez Darth_hobbit » wtorek, 30 września 2014, 09:22

Wiem, że w przyszłości zrobię Apacha z Academy, który wydaje mi się o wiele lepiej zdetalowany od tegoż przepaku. Nic to w końcu ma być post-apokaliptycznie. Detal i ilość ruchomych części hmm..ubogo. No nic teraz pokombinuję gdzie dać blachy wycięte z puszki gdzie porobić dziury po kulach i tym podobne pierdoły.
Foty trzy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Darth_hobbit

Postprzez Darth_hobbit » środa, 1 października 2014, 11:44

Obrazek
oto blaszki pochodzące z puszki, które mam zamiar wykorzystać do oblaszkowania Apacha.
Zastawiam się czy nie zrezygnować całkowicie z zestawowego oszklenia, a zamiast tego dać prowizorkę z blachy. Będzie bardziej post-apokaliptycznie.
Wie ktoś jaki klej najlepiej przyklei puszkową blachę do plastyku ? Myślałem nad super glue, albo przeźroczystym Poxipolem
Darth_hobbit

Postprzez ROMAN » środa, 1 października 2014, 12:24

MadYarpen napisał(a):piloci postnuklearni :)

Ja na to stanowisko powołałem kiedyś szerszenia. :D Dostał kilka razy w oddech dezodorantem na komary i się zgodził. ;o)

Obrazek
ROMAN

Postprzez Solo » środa, 1 października 2014, 12:26

Paczpan, to komary się pocą... :)
Solo

Postprzez Darth_hobbit » środa, 1 października 2014, 12:32

Szerszeń to najgorsza owadzia cholera pod Słońcem. Pszczoła uwali jak się ją wkurzy, osa wali bez ostrzeżenia, a szerszeń jednym ukąszeniem może zabić - alergika na bank - gorsze są chyba tylko szerszenie z Japonii ...
Chyba nie będzie szklarni tylko blachy dookoła. :twisted:
Darth_hobbit

Postprzez ROMAN » środa, 1 października 2014, 12:39

Solo napisał(a):Paczpan, to komary się pocą... :)

Oj Solo, Solo. Chciałeś się odgryźć a duraka walnąłeś. Napisałem "na komary" a nie "dla komarów". Czytaj ze zrozumieniem.
ROMAN

Następna strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat