Kalkomania do Panzer II Ausf. C Tamiya 1:35

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Kalkomania do Panzer II Ausf. C Tamiya 1:35

Postprzez VIS-MEN » środa, 24 września 2014, 10:29

Witam. Jestem początkujący na forum więc proszę o wybaczenie jeśli zrobiłem coś źle. Nie dawno skończyłem model czołgu Panzer II Ausf.C z firmy Tamiyi (35299) w skali 1:35 z kampanii wrześniowej. Zepsuła mi się kalkomania,a konkretnie numer taktyczny "R03" z 4 dywizji pancernej. Ma prośbę czy jeśli ktoś ma ten sam zestaw i została mu na zbyciu numer taktyczny "R03" niech napisze na forum lub na mój mail tomasz_makson@poczta.fm. Dziękuje i do usłyszenia.
VIS-MEN

Reklama

Re: Kalkomania do Panzer II Ausf. C Tamiya 1:35

Postprzez tomekd » piątek, 3 października 2014, 15:49

Jakieś 3 miesiące temu zrobiłem ten modelik, dokładnie ten sam. Niestety zużyłem znak o który pytasz. Sorry, przykro mi. Ale popytaj może ktoś ma.
tomekd

Postprzez klajus » piątek, 3 października 2014, 17:11

Skoro jedna ci została to zrób na jej podstawie maskę i namaluj...
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne...
http://pawelklaja.blogspot.com
Tekst roku:
[..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]
klajus

Postprzez VIS-MEN » sobota, 4 października 2014, 14:39

Dobry pomysł z tą maską, ale jedna jest już nałożona, więc ta opcja odpada. Po z tym nie mam aż takiego doświadczenia w robieniu masek. Ale i tak wam dziękuję.
VIS-MEN

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje