radoslaw6363 napisał(a):A po co do KrakowaMLP to taka dziwna placówka, eksponaty stoją pod chmurką i spokojnie niszczeją, jeżeli muzeum od X lat nie potrafi zabezpieczyć swoich eksponatów to powinno być zlikwidowane
MWP działa w ten sam sposób.
Ludźmi którzy tak dbają o zabytki powinien zainteresować się Pan Prokurator.
Kuba P. napisał(a):Dla odmiany - Izrael, zdecydowanie też zamożne miejsce na ziemi - ich IAF Hatzerim Muzeum wygląda jak ogryzek przy Krakowie i pod chmurką stoją takie cuda, że oczy na wierzch wyłażą. Np. prawie nowiutki F-15I
Przestańcie się już czepiać tego Krakowa. Byłem w weekend w Muzeum Sił Powietrznych w Dęblinie i tam dopiero jest co poprawiać a kolekcja polowa równie zacna jak ta z Krakowa.
lordrene napisał(a):Nie porównuj Izraela z jego klimatem do polski![]()
Byłem w kilkunastu europejskich muzeach, na zachód od nas, i tylko w polsce stoi wszystko pod chmurką. Tam tylko najwieksze eksponaty.
lordrene napisał(a):...
Byłem w kilkunastu europejskich muzeach, na zachód od nas, i tylko w polsce stoi wszystko pod chmurką. Tam tylko najwieksze eksponaty.
radoslaw6363 napisał(a):W Gdańsku powstaje obiekt o powierzchni wystawowej 7 tys. m. http://www.muzeum1939.pl/pl/o_muzeum/przyszla_siedziba
Ciekawy jestem jakie eksponaty będą tam wystawione. O ile mi wiadomo nie jesteśmy specjalnie bogaci w sprzęt z tego okresu ! Może chociaż z Warszawy zabiorą jeden z kilku zachowanych na świecie samolotów IŁ 2 (jedyny w PL). Czy Pe -2.

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości