przez Strużyn » czwartek, 28 sierpnia 2014, 22:57
Tylna ścianka we wnęce zostanie, bo gdybym chciał pokazac kawałek struktury skrzydła musiałbym się cofnąc do momentu sklejania skrzydła.
Mikemc, fajnie, że przebrnąłeś przez cały warsztat. Jeśli chodzi o tłoczenie to na allegro zakupiłem folię w rolkach w rozmirach ok 1m x 1,5 m. Często sprzedają to sklepy, które w swojej ofercie mają inne materiały z branży reklamowej - hips, plexa. Ja kupiłem grubości 0,3mm i 0,6mm. Lepiej mi się tłoczy z 0,3 mm, ale przypuszczam, że optymalna byłaby 0,4-0,5. Grubszą na pewno łatwiej potem przykleic do modelu. Ważne jest to co napisałeś, żeby folia nie miała niebieskawego odcienia. Warto o tym porozmawiac ze sprzedającym telefonicznie. Widac to szczególnie dobrze gdy folia jest zwinięta. W sprawie grubosci też lepiej się upewnic. Za pierwszym razem zamiast 6 mm przysłali mi 8 mm. Potem musiałem wysyłac zdjęcia z pomiarem. Na koniec miła Pani powiedziała mi, że zawsze jak nie było 6tki to wysyłali 8 mm i klienci się nigdy nie orientowali ;). Jeśli chodzi o folię do bindowania to nadaje się ona do małych elementów. Do większych owiewek jest ona jak dla mnie za cienka ( 0,2 mm ).
Pozdrawiam
Krzysiek