Co dalej?

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Re: Co dalej?

Postprzez Tomasz Porosiło » poniedziałek, 13 października 2014, 21:50

Co dalej?
Tomasz Porosiło

Reklama

Postprzez GUDMUNDUR » poniedziałek, 13 października 2014, 21:54

Jako , że sam jeszcze nie zastartowałem z aerografem to mam trochę inne ( jak każdy ) zdanie . Pozwolę sobie skorzystać z cytatu :
shadowmare napisał(a):Jak chcesz robić ładne modele Myszoskoczek to musisz kupić aerograf, bez tego ani rusz.

I powiedzieć , uściślić na mój punkt widzenia :
Jak chcesz malować ładniej i łatwiej modele to musisz kupić aerograf ,... Aerografem można zrobić to czego nie idzie pędzlem w praktyce . Co do poziomu samego modelu to już odrębny temat . Ja tak właśnie sobie myślałem , kupie aero będzie mi łatwiej . Tak , na mój domowy użytek . Ale na forum po zrobieniu zdjęć okazało się , że za szybko . Mam braki w szczegółach które na zdjęciach są jak reklama prusakolepu . Czyli co ? Jednak najpierw podnieść poziom samego modelu a aero idzie kupić zawsze i położyć jak wisienke na torcie. O pieniądzach nie wspominam bo jestem dorosły i mam na to wszystko . Jak Myszoskoczek ma sponsorów to dobrze ale... Kazdy kto kupuje tanie aero i tak kupi potem lepszy -kasa- , potem sprężarka -kasa- , potem dobre farby -kasa- , rozcienczalniki -kasa- ,miejsce na aero -kasa- , a tu tylko stówa do wykorzystania .
Ostatnio edytowano poniedziałek, 13 października 2014, 22:16 przez GUDMUNDUR, łącznie edytowano 1 raz
GUDMUNDUR

Postprzez rotpol13 » poniedziałek, 13 października 2014, 21:59

GUDMUNDUR napisał(a):Jako , że sam jeszcze nie zastartowałem z aerografem to mam trochę inne ( jak każdy ) zdanie . Pozwolę sobie skorzystać z cytatu :
shadowmare napisał(a):Jak chcesz robić ładne modele Myszoskoczek to musisz kupić aerograf, bez tego ani rusz.

Jak chcesz malować ładniej i łatwiej modele to musisz kupić aerograf ,... Aerografem można zrobić to czego nie idzie pędzlem w praktyce . Co do poziomu samego modelu to już odrębny temat . Ja tak właśnie sobie myślałem , kupie aero będzie mi łatwiej . Tak , na mój domowy użytek . Ale na forum po zrobieniu zdjęć okazało się , że za szybko . Mam braki w szczegółach które na zdjęciach są jak reklama prusakolepu . Czyli co ? Jednak najpierw podnieść poziom samego modelu a aero idzie kupić zawsze i położyć jak wisienke na torcie. O pieniądzach nie wspominam bo jestem dorosły i mam na to wszystko . Jak Myszoskoczek ma sponsorów to dobrze ale... Kazdy kto kupuje tanie aero i tak kupi potem lepszy -kasa- , potem sprężarka -kasa- , potem dobre farby -kasa- , rozcięnczalniki -kasa- ,miejsce na aero -kasa- , a tu tylko stówa do wykorzystania .

Mądrze prawisz, szkoda, że dziewczyna nie kuma :mrgreen:
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Postprzez Dorotka » poniedziałek, 13 października 2014, 22:08

rotpol13 napisał(a):
GUDMUNDUR napisał(a):Jako , że sam jeszcze nie zastartowałem z aerografem to mam trochę inne ( jak każdy ) zdanie . Pozwolę sobie skorzystać z cytatu :

Jak chcesz malować ładniej i łatwiej modele to musisz kupić aerograf ,... Aerografem można zrobić to czego nie idzie pędzlem w praktyce . Co do poziomu samego modelu to już odrębny temat . Ja tak właśnie sobie myślałem , kupie aero będzie mi łatwiej . Tak , na mój domowy użytek . Ale na forum po zrobieniu zdjęć okazało się , że za szybko . Mam braki w szczegółach które na zdjęciach są jak reklama prusakolepu . Czyli co ? Jednak najpierw podnieść poziom samego modelu a aero idzie kupić zawsze i położyć jak wisienke na torcie. O pieniądzach nie wspominam bo jestem dorosły i mam na to wszystko . Jak Myszoskoczek ma sponsorów to dobrze ale... Kazdy kto kupuje tanie aero i tak kupi potem lepszy -kasa- , potem sprężarka -kasa- , potem dobre farby -kasa- , rozcięnczalniki -kasa- ,miejsce na aero -kasa- , a tu tylko stówa do wykorzystania .

Mądrze prawisz, szkoda, że dziewczyna nie kuma :mrgreen:

:)

Dziewczyna może i nie kuma, ale za to ma aerograf :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A Ty taki bardziej w tej kwestii teoretyk jesteś :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Skończyć nie mogę :)
Obrazek
Dorotka

Postprzez GUDMUNDUR » poniedziałek, 13 października 2014, 22:17

No już dajcie spokój bo Kuba nam nie powie jaką nagrode wybrał . A to jest najważniejsze :D .
GUDMUNDUR

Postprzez rotpol13 » poniedziałek, 13 października 2014, 22:26

GUDMUNDUR napisał(a):No już dajcie spokój bo Kuba nam nie powie jaką nagrode wybrał . A to jest najważniejsze :D .

Kupi aerograf i za radą Dorotki oprawi go w ramki i przez dwa lata zbierając na kompresor, zapomniawszy o robieniu modeli ''podrasuje'' warsztat :mrgreen:
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Postprzez Dorotka » poniedziałek, 13 października 2014, 22:35

rotpol13 napisał(a):
GUDMUNDUR napisał(a):No już dajcie spokój bo Kuba nam nie powie jaką nagrode wybrał . A to jest najważniejsze :D .

Kupi aerograf i za radą Dorotki oprawi go w ramki i przez dwa lata zbierając na kompresor, zapomniawszy o robieniu modeli ''podrasuje'' warsztat :mrgreen:

Dość...

Ja wiem, że Ty uwielbiasz te słowne potyczki, ale ja robią model... Tobie też radzę się na tym skoncentrować skoro tak bardzo w swoich działaniach uwzględniasz moje zdanie. Wybacz ale jak mam wybór - zegary w kabinie F-14 i dyskusja z Tobą na temat, w którym już nic nowego sobie nie powiemy, to wybieram to pierwsze...

Pozdrawiam
Obrazek
Dorotka

Postprzez potez » poniedziałek, 13 października 2014, 22:35

rotpol13 napisał(a):Kupi aero, a kompresor też kosztuje. A tak przynajmniej popracuje nad następnym modelem!

rotpol13 napisał(a):

Kompresor już ma. Wrzućcie na luz chłopaki. To sa odpowiedzi na pytanie 14latka. Niekoniecznie chłopak jest w stanie zrozumieć ironię i bawić się tym wątkiem 8-) :mrgreen:
tak, jestem #ponurymodelaż
potez

Postprzez GUDMUNDUR » poniedziałek, 13 października 2014, 22:40

Ja myślę , że najlepszym rozwiązaniem byłoby się spotkać w prywatnym gronie i przygryźć wszystko kiszonym polskim ogórkiem ;o) ;o) :lol: :mrgreen: . Po pół godzinie będziemy śpiewać jednym głosem :P :D .
GUDMUNDUR

Postprzez Dorotka » poniedziałek, 13 października 2014, 22:43

Ale przecież to jest zwykła różnica zdań, a nie kłótnia... :) O co w ogóle ten rwetes?

Obrazek
Dorotka

Postprzez macias13_84 » poniedziałek, 13 października 2014, 22:45

Jako że ostatnio kupiłem sobie nowe fajne psikadełko, a wiadomo że w młodzież trzeba inwestować bo zwraca się w ZUSie(chyba że ma rozum i ucieknie za granicę) :mrgreen: to zbywa mi BD-130 odezwij się myszoskoczek na PW dostaniesz aero, bo już oczy więdną od pierniczenia tutejszych przekupek
macias13_84

Postprzez rotpol13 » poniedziałek, 13 października 2014, 22:52

Pierniczenie przekupek doprowadziło do wejścia w posiadanie przez myszoskoczka aerografu :mrgreen:
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Postprzez macias13_84 » poniedziałek, 13 października 2014, 22:53

Jak to mówią w kupie siła załatwiliście koledze zabawkę :mrgreen: choć tu w dyskusji akurat z przewagą kupy, ale co by nie było aero... non olet :mrgreen:
Ostatnio edytowano poniedziałek, 13 października 2014, 22:56 przez macias13_84, łącznie edytowano 1 raz
macias13_84

Postprzez Dorotka » poniedziałek, 13 października 2014, 22:56

Ja mogę dorzucić przewód z szybkozłączką i spory rabat w jednym ze sklepów na kompresor...

Obrazek
Dorotka

Postprzez rotpol13 » poniedziałek, 13 października 2014, 22:57

macias13_84 napisał(a):Jak to mówią w kupie siła załatwiliście koledze aero :mrgreen:

Całe szczęście, że jesteś kulturalny i nie napisałeś tego, co miałeś na języku ;o)
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie