Rurka wzmacniająca odchylaną część osłony jest jasna
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli, czy nie czasem o to coś na bocznych szybach kabiny w środku?
To tylko dwie szyby zachodzące na siebie, tam nie ma żadnego elementu wzmocnienia.
pokrywa bagażnika jest jaśniejsza od paska służącego do jej zamykania
Kwestia zdjęcia i odbłysku światła moim zdaniem.
Tu inne foto i już tylna ściana jest ciemna:

Na drugim zdjęciu osłona głowy pilota jest dość jasna
Rzeczywiscie tak wygląda. Albo to obdlask na płaskiej pochylonej powierzchni albo i użycie jasnej RLM 02 na stali - w końcu po to RLM 02 też była.
Pewności mieć raczej nie będziemy. Ja jestem zwolennikiem poglądu o wprowadzeniu RLM 66 w kabiny maszyn Messerschmitta (109, 110) bardzo wcześnie, wiosną lub wczesnym latem 1940 roku i są dowody na obecność czarnoszarej farby w kabinach maszyn niemieckich już podczas walk nad Anglią latem 1940. Ten samolot Maj. Wicka to późna maszyna, ma już widoczne modyfikacje wprowadzne fabrycznie i raczej zdziwiłbym się widząc tam RLM 02 w kabinie ale powtarzam - nie raz już się mocno zdziwiłem.
Dla zilustrowania z jakim mamy do czynienia zjawiskiem jest taki kolorowy film pokazujący kabinę Bf 109 K-4 i tam osłona działka silnikowego jest w kolorze jaśniutkim - jak nic coś na wzór RLM 02

Albo fotel w 190 D-9 - jest takie zdjęcie porzuconej maszyny z wyjętym fotelem i miska wygląda na pomalowaną bardzo jasną farbą - 02.
Któryś z eksponatów w RAF Museum Hendon, albo Stuka albo 110 G-4, już nie pamiętam dokładnie ma kabinę w większości zachowaną w oryginalnym stanie z obecną RLM 66 oraz RLM 02 a to wszystko są przypadki z samego końca wojny.