SdKfz 250/9 Italeri + Part (1:72)

Właśnie skończyłeś model w 'małej' skali, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

SdKfz 250/9 Italeri + Part (1:72)

Postprzez SławekK » piątek, 24 października 2014, 23:42

Witam!
Jestem nowym użytkownikiem, chociaż modelarstwem zajmuję się od dawna. Od lat również obserwuje to forum i postanowiłem się przyłączyć :) .
Na początek jeden z moich starszych modeli SdKfz 250/9 z Italeri... Model koszmarny, któremu nie pomogły blachy Parta - zresztą mało przydatne do tej wersji. Robiłem co mogłem, co dowodzą zdjęcia z montażu, ale wyszło jak wyszło. Pojazd w dwubarwnym malowaniu z 10 DGPancernych z Kurska, lipiec 1943 roku... ze względu na podwozie "utonął" w błocie i czeka na wyciągnięcie ;o) .
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
SławekK

Reklama

modele polskich samolotów

Re: SdKfz 250/9 Italeri + Part (1:72)

Postprzez hiwis » poniedziałek, 27 października 2014, 09:34

A mnie się podoba i model i podstawka.
Widać że sporo pracy włożyłeś w poprawę "Italerki".
Może trochę góra pojazdu zbyt czysta - nie chodzi o błocenie ale lekkie "przykurzenie"

Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Marcin.
PORTFOLIO
FB
hiwis

Re: SdKfz 250/9 Italeri + Part (1:72)

Postprzez SławekK » poniedziałek, 27 października 2014, 21:36

Akurat ten model wymagał masę pracy... Starałem się wyciągnąć ile się da, ale niewiele się dało - niestety ten oryginalny pojazd, chyba nie ma konkurencji (w tej wersji) w plastikach w małej skali.
Rzeczywiście na pojeździe przydałoby się położyć jakieś pigmenty, ale do tego dojrzałem później :).
SławekK

Powrót do Pojazdy wojskowe w skali 1:72 i mniejsze - galeria