Drunkmaster napisał(a):Właśnie - interpretacja... W moim mniemaniu wybierając model redukcyjny należy sięgać do źródeł i nie opierać się tylko na własnej interpreracji. Gdybym robił zero z 204 kokutai to czerpałbym z istniejących fotografii. Po pierwsze w oczy rzuca mi się słabe brudzenie, na fotkach doskonale widać łuszczącą .

Drunkmaster napisał(a):Właśnie - interpretacja... W moim mniemaniu wybierając model redukcyjny należy sięgać do źródeł i nie opierać się tylko na własnej interpreracji. Gdybym robił zero z 204 kokutai to czerpałbym z istniejących fotografii. Po pierwsze w oczy rzuca mi się słabe brudzenie, na fotkach doskonale widać łuszczącą się farbę. Hinomaru wbrew przekazów z naciskiem na dbałość o utrzymanie ich w idealnym stanie tu jest niezbyt trafne. Wracając do samego malowania - jak dla mnie to jest jakiś barok. Szkoda bo kokpit świetny.
marco2607 napisał(a):
Twoja niewiedza w tej dziedzinie jest wielka. Ten samolot doczekał się paru zdjeć
marco2607 napisał(a):tak dla ciekawości pokażę zdjęcie tego samolotu ( mam lepsze w domu)

marco2607 napisał(a):
największy nacisk położyłbym na słowo ŚMIEM.marco2607 napisał(a):ŚMIEM TWIERDZIĆ ŻE TAK TO WYGLĄDAŁO.. Nie ma tu nic z SF
HK1886 napisał(a):Zasadniczo wizja T2 190 jest przynajmniej od dwudziestu lat taka sama:
1. Ame-iro pokryte nierównomiernie natryśniętą zielenią nieznanego odcienia;
2. Białe obwódki wokół kadłubowych hinomaru;
3. Hinomaru na skrzydłach z fałszywą obwódką powstałą z niezamalowanego ame-iro.
Odcień zielonego, transparentność warstwy i finalny wygląd tak pomalowanej maszyny to nic ponad spekulacje.

marco2607 napisał(a):Wyraziłem swój pogląd , ty to starasz się zanegować ale nie masz konkretów .

marco2607 napisał(a):Wyraziłem swój pogląd , ty to starasz się zanegować ale nie masz konkretów .
marco2607 napisał(a):tak dla ciekawości pokażę zdjęcie tego samolotu ( mam lepsze w domu) , link prościej niż robić zdjęcie z książki.
http://z15.invisionfree.com/72nd_Aircra ... getnewpost
Drunkmaster napisał(a):w mojej opinii model jako zabawka samolotu jest OK, miły dla oka, ale posiada sporo merytorycznych błędów
Drunkmaster napisał(a):Marco z całym szacunkiem - stwierdzasz że nie mam wiedzy a swoją opierasz o kolorowe rysunki na podstawie niewidocznych fotografii, podpierając się galerią modelarską, która nawiasem mówiąc powiela błędy z wcześniej przedstawionych szkiców i jedno zdjęcie z Rabaul, znane chyba każdemu laikowi próbującemu skleić model tego samolotu.

marco2607 napisał(a):Raptol ty lepiej się zastanów jak oddać kasę dłużnikom( za modele które nie wysłałeś) niż wypisywać pierdoły.
marco2607 napisał(a):Moim zdaniem on tak wyglądał , czy się komuś podoba czy nie.

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości