Nagrody Yahu Models

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Nagrody Yahu Models

Postprzez ymub » czwartek, 27 listopada 2014, 13:19

Mam nadzieję, że wybrałam dobre miejsce. Chciałabym tu informować o kolejnych nagrodach dla modelarzy.
Najbliższe jakie planuję, to trzy modele, na festiwalu w Bytomiu, dla "Młodzika", "Juniora" i "Seniora".
Obrazek
Następne będą na zaprzyjaźnionym nam festiwalu w Koszęcinie, ale nie wiem jeszcze jakie modele ufundujemy.
Pozdrawiam i zapraszam, bo można stosunkowo niewielkim wysiłkiem* zdobyć fajne modele.
Urszula Bargiel
Yahu Models
* - Niewielki wysiłek w sensie dołożenia do modelu naszych dodatków. :)
ymub

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Nagrody Yahu Models

Postprzez ymub » sobota, 28 marca 2015, 19:07

W związku z tym, że w Bytomiu zabrakło modelu z produktami Yahu Models, nagroda przeznaczona dla "seniora" faktycznie trafiła w ręce seniora, ale dopiero w dzisiejszym konkursie w Koszęcinie. Nagrodzonym modelem był Sea Hurricane, w którym zastosowano zestaw YMS7203 Hurricane set.
Wszystkich modelarzy serdecznie pozdrawiam, a organizatorom gratuluję wspaniale rozrastającej się imprezy.
ymub

Postprzez Timi » sobota, 28 marca 2015, 19:30

W Bytomiu ten Hurricane tez byl :)
pozdrawiam
Tomasz Modłasiak
(a) Bułki (i tak) nie pikają!!

http://timimodelfactory.blogspot.com/
Timi

Postprzez ymub » sobota, 28 marca 2015, 20:36

No, cóż. Od organizatorów dostałam informację, iż brak jest modeli w naszej kategorii. Dlatego w Bytomiu oddaliśmy nagrodę młodemu modelarzowi, za bardzo ładnie wykonany model Typhoon Mk.I.
Mam nadzieję, że z biegiem czasu będzie z tym tylko lepiej. :)
ymub

Postprzez ymub » środa, 27 maja 2015, 15:15

Chcemy ufundować model na zawody modelarskie w Krakowie.
Proszę chętnych o zgłaszanie tego faktu, bo była już sytuacja, że nikt nie wiedział, czy taki model w ogóle w konkursie się znajduje.
Oczywiście rozumiem, że może być tak, że nikt faktycznie nie będzie zgłoszony do nagrody Yahu, przekażemy ją wówczas jakiemuś obiecującemu młodzikowi. :)
ymub

Postprzez ymub » czwartek, 4 czerwca 2015, 13:13

Mam serdeczną prośbę do ewentualnych zainteresowanych naszą nagrodą w najbliższym, krakowskim konkursie. O ile nie uda się tej sprawy załatwić z organizatorami (np. zgłoszenia drogą elektroniczną) bardzo proszę o własnoręczne dopisanie na karcie startowej swojego modelu, gdzieś w rogu, drukowaną literę Y.
Obrazek
ymub

Postprzez ymub » sobota, 18 lipca 2015, 09:06

W tym roku, na wrześniowej imprezie w Jaworznie znowu będziemy szukać modelarzy stosujących nasze dodatki. Organizator obiecał umożliwić modelarzom zgłaszanie akcesu do konkretnych nagród, co mnie cieszy, gdyż docierały do mnie skargi (poza imprezą w Koszęcinie) w tej kwestii. Zachęcam szczególnie młodych! :)
ymub

Postprzez ymub » poniedziałek, 7 września 2015, 08:12

W tegorocznym konkursie, w Jaworznie naszą nagrodę, Hurricane Mk.I 1/48 Airfix, otrzymał Michał Jagusiak, junior. Za bardzo ładnie wykonany model, nomen omen Hurricane Mk.I tyle, że w skali 1/72. :) Zwycięzcy gratulujemy!
Obrazek
ymub

Postprzez ymub » poniedziałek, 23 stycznia 2017, 10:44

Przypominamy, a tym co nie słyszeli informujemy, że w nadchodzącym festiwalu modelarskim w Koszęcinie będziemy fundować trzy modele. Po jednym w każdej kategorii wiekowej:
Senior - Nakajima E8N1 1/48 Hasegawa
Junior - P-40 Tomahawk 1/48 Airfix
Młodzik - Spitfire IIb 1/72 Kovozavody Prostejov
Oczywiście z naszymi tabliczkami.
Obrazek
ymub

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea