tutaj link do zdjęcia

Co widzę i co wiem
-zdjęcie zrobiono w lipcu 1944
-Cataliny są w wersji 5/5a jednak ciekawi mnie która wersja konkretnie, czy stoją na własnych podwoziu (5A) czy na dodatkowym (wersja 5), ktoś coś pomoże?
-część PBY ma opuszczone boczne pływaki, czy może to być powiązane z wersją czy przypadek
-malowanie PBY wygląda na trójbarwne lub dwubarwne atlantyckie (w to wątpię bo raczej nie wracałyby z F6F)
-gwiazdy z belkami w 4 pozycjach
-gwiazdy na niektórych F6F są przybrudzone żeby nie wyły widoczne z daleka
czego nie wiem
-jakie jednostki latały na PBY w trójbarwnym kamo, większość zdjeć z IIWW pokazuje PBY we wczesnym dwubarwnym kamo a potem najczęściej w czarnym jako Black Caty. Nie znam prawie w ogóle fotek w trójbarwnym kamo. Jednak góra nawet wypłowiała w trójbarwnym kamo powinna być zbliżona do koloru na F6F.
-ciemne linie na na płatowcach to jak sądzę jakś farba uszczelniająca, czy ktoś coś wie na ten temat
-malowanie F6F wydaje mi się zagadką, obstawiam że są to dosyć wczesne hellcaty jednak wyglądają jakby były w jednobarwnym kamo.
-na niektórych F6F jest jaśniejszy pas z przodu osłony silnika, co to może być? Jakaś jednostka
-poprzecznie idące linie na statecznikach F6F - może jakaś blokada steru wysokości?
-pojazdy na pokładzie, obstawiam że są to Willisy, ktoś coś rozpoznaje
Jak przypomnę sobie kolejne wątpliwości będę dopisywał.

_for_repair,_NAS,_Point_Mugu,_California._-_NARA_-_295609.jpg)