[W] AS-90 155mm British SPH - Trumpeter 1:35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: [W] AS-90 155mm British SPH - Trumpeter 1:35

Postprzez author21 » środa, 17 grudnia 2014, 12:36

Łopaty i inne narzędzia wiszą w powietrzu. Z cieniutkiego drucika i blaszki z puszki można zrobić ciekawe imitację klamer, zaczepów itp. Linę stalową nie za bardzo wysztywniło ? Nigdy nie użyta nawet troszkę by siadła pod ciężarem. Lepiej wykorzystać stalówkę np z linki do przerzutki rowerowej, trochę nadac kształt. Malowanie dla mnie ok !
author21

Reklama

Postprzez Przemek Przybulewski » środa, 17 grudnia 2014, 13:03

author21 napisał(a):Łopaty i inne narzędzia wiszą w powietrzu. Z cieniutkiego drucika i blaszki z puszki można zrobić ciekawe imitację klamer, zaczepów itp. Linę stalową nie za bardzo wysztywniło ? Nigdy nie użyta nawet troszkę by siadła pod ciężarem. Lepiej wykorzystać stalówkę np z linki do przerzutki rowerowej, trochę nadac kształt. Malowanie dla mnie ok !
Dzięki za uwagi. Mogę spóbować coś zrobić z tymi wiszącymi w powietrzu narzędziami jedna zawsze jest ryzyko, że na tym etapie przyniesie to więcej szkody niż pożytku. Co do liny masz rację, zauważyłem to zbyt późno, tym bardziej że jest to kawałek stalowej linki i mogłem dać kilka mm dłużsy aby nadać mu naturalnego zwisu.
Przemek Przybulewski

Postprzez Przemek Przybulewski » czwartek, 18 grudnia 2014, 13:06

Stan na chwilę obecną przedstawia się następująco.
Podstawka gotowa:
Obrazek
Obrazek

Pomalowałem, powashowałem, zmatowiłem itd tobołki. Większość to żywica od CzarnegoPsa, te dwa na dole to samoróbki:
Obrazek

W wolne miejsca jeszcze dodam trochę kartonów z zapasów:
Obrazek

A największy problem mam z malowanie i brodzeniem przodu (błotniki dopiero wyschły i do przetarcia):
Obrazek
Przemek Przybulewski

Postprzez Przemek Przybulewski » sobota, 20 grudnia 2014, 12:33

Cóż, chyba koniec.
Bez podstawki:
Obrazek
Obrazek

I z:
Obrazek
Obrazek
Przemek Przybulewski