Daniel iceman Gronowski napisał(a):Wywal ten modelarski złom!

Strużyn napisał(a):Fajnie tu sobie poczynasz, podglądam. Ładnie wyszła kabinka.
Może Damianowi chodziło o te dwa druciki w kabinie, chociaż kto tam wie

Kuba P. napisał(a):Ech, to ja Ci napisałem jak to malować a Ty po swojemu i wybrałeś wariant praktycznie niemożliwy.
Przy okazji, przedział MG 131 też nie dokońca OK z tym 02, przegroda ogniowa i półeczka pod MG powinny być alu a ta ścianka pod podstawą wiatrochronu RLM 66 i wynika to z procesu montażu i malowania kadłuba...
No ale nic, więcej nie piszę, mam swoją Fokę, dłuższąi szerszą
w budowie a dziś niesamowite szmaki na modelowanie

Ripper1 napisał(a):Być może błedem ono było ale na usprawiedliwienie mogę tylko powiedzieć, że zgodne jest to z instrukcjami kilku producentów.
Ja wiem czy niemożliwy? Sam mówiłeś, że nie ma dużo zdjęć samolotu Barkhorna
a pod koniec wojny Niemcy budowali z czego popadło - nawet z drzewa a i farby wykorzystywali jakie mieli w magazynie a nie jakie nakazywał RLM.
A jeśli chodzi o przedział MG 131 to wiem że nie masz mnie niańczyć ale trochę szkoda że nie powiedziałeś o tym kilka tygodni temu jak pierwszy raz go pokazałem i gdzie mogłem to wszystko przemalować zwłaszcza, że wszystko miałem w detalach przy montażu do kadłuba. Nie sugerowałbym się wtedy pomalowanym już jednym przedziałem z wykorzystaniem farby RLM02 i pomalowałbym pozostałe sugerowanym przez ciebie kolorem. No ale cóż stało się
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości