Marin napisał(a):Czy na czarnym zamierzasz robić jakis wash?

Marin napisał(a):Generalnie świetna robota

skusz napisał(a):Bardzo ładny spód, podoba mi się Twoje malowanie.
Dominik napisał(a):Czyli po wprowadzeniu w kwietniu rozkazu o malowaniu spodu na biało i czarno zostały, najprawdopodobniej, przemalowane.
Dominik napisał(a):Czekam na efekt końcowy
HK1886 napisał(a):Trochę sobie tutaj pokombinowałem z malunkami bo malowanie czarnym i białym wcale nie jest tak oczywiste.
A tutaj jeszcze extra fotka w B&W, żeby zobaczyć jak to z tym kontrastem, bielą i czarno-białym aluminium może być.
Wniosek taki, że go nie ma...

marco2607 napisał(a):Nie jesteś 1 i nie ostatni który doszedł do takiego wniosku. Przy czarno-białych zdjęciach rozróżnienie kolorów jest jak wróżenie z fusów.
marco2607 napisał(a):podoba mi się to aluminium.( był alcat czy gunze)
HK1886 napisał(a):marco2607 napisał(a):podoba mi się to aluminium.( był alcat czy gunze)
Stare gunze C8 pryskane na tamiję XF-19.
dewertus napisał(a):A mnie czarny - jeśli to nie problem to przepis poproszę
HK1886 napisał(a):dewertus napisał(a):A mnie czarny - jeśli to nie problem to przepis poproszę1. Najpierw kilka paneli, lotka, klapa na biało żeby zbudować kontrast
2. Preszejding czarnym po liniach.
3. Rzadki czarny po całości.
4. Potem poszczególne panele od środka ku krawędziom brązowym - mix H12 i XF-10 50/50 - nieregularnym marmurkiem.
5. Delikatny marmurek XF-17 po niektórych panelach + mgiełka po całości
6. Na to mgiełka mocno rozcieńczonego H12 żeby stonować i scalić kolorystycznie wszystko do kupy.
Tak to zrobiłem na początek.
Ta metoda ma potencjał i na pewno jeszcze wrócę do czarnych samolotów, które wcale nie są czarne.
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: bohdan, Google [Bot] i 12 gości