Na razie złożyłem kokpit, dosyć zachowawczo pomalowany. Tablica przyrządów z użyciem zestawowych kalek, dosyć komiksowo wyszła.
Liczę na konstruktywne uwagi i podpowiedzi

net_sailor napisał(a):Fajne zegary w formie kalkomanii z oddzielnymi tarczami robi Airscale. Naprawdę polecam bo warto.
http://www.saharahobby.pl/airscale/5379 ... -1-32.html

Arcturus napisał(a):Dzięki! Poszukam jeszcze w domowym archiwum, może coś się znajdzie.
Puskal napisał(a):Jak będziesz nitował, nitowadłem i szlifowanie czy może spreparowaną igłą żeby był efekt prawdziwego nitu. I jakie plany użyjesz do nitowania. Dopytuję się bo w przyszłości planuje zrobić szwajcara w 32.
net_sailor napisał(a):Arcturus napisał(a):Dzięki! Poszukam jeszcze w domowym archiwum, może coś się znajdzie.
W tej skali to bym nawet z ręki pojechał. Nie takie rzeczy robiłem w 1:72. Przepis jest prosty: malujesz zegar na biało (najlepiej olejną, żaby było trwałe), czekasz aż dobrze wyschnie, a potem czarny (też olejny) i spod lekko podeschniętej czerni wyskrobujesz igłą białe kreski (skale i wskazówki instrumentów). Po 2 godzinach idzie dostać świra, ale efekt jest.
Kuba P. napisał(a):Tylko, że w tym Revellu o ile pamiętam tarcze są płaskie. Nie ma wygrawerowanych zegarów. Dlatego kalki Airscale są idealnym rozwiązaniem. Spróbuję w swoim G-10 je położyć jak będę miał chwilkę i pokażę jak to wyszło.

Arcturus napisał(a):Właśnie tego próbuję, zobaczymy jaki będzie efekt.
Arcturus napisał(a):Same tarcze są płaskie, ale obramowania zegarów są lekko wypukłe. Te kalki niegłupie są, ale nie chce mi się ich sprowadza z GB.
Kuba P. napisał(a):Arcturus napisał(a):Właśnie tego próbuję, zobaczymy jaki będzie efekt.
Ale moment, co Ty chcesz próbować jak Ty nie masz tych grawerowanych wskazówek
Kuba P. napisał(a):
Wcześniej pisałem o tej osłonie działka, ta buła z przodu między pedałami orczyka. To nie ta powinna byc, wklej tą drugą jak możesz. Revell napisał Early/Late co jest totalną brednią. Wklej tą "Early" bo to osłona dla takiego działka jakie Erla Flugzeug miał. To "Late" to jakiś kibel i paranoja, kompletnie zwalona osłona od innego działka jakiego oryginalnie Twój samolocik nie miał.

Arcturus napisał(a):Chcę spróbować drapać na płaskim. Wiele nie ryzykuję, nie wyjdzie to całość zmyję. Albo wywalę i kupię blachę Edka

Kuba P. napisał(a):Arcturus napisał(a):Chcę spróbować drapać na płaskim. Wiele nie ryzykuję, nie wyjdzie to całość zmyję. Albo wywalę i kupię blachę Edka
Marcin pisał o takich tablicach, gdzie masz bardzo precyzyjnie odlane wskazówki, skale - całe to bogactwo jakie on odsłaniał na zegarach z 3D a Ty będziesz chciał wydrapać na tarczy bez tego grawerowania.
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości