Fw 190 - 1:48 Tamiya - tablica przyrządów

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Fw 190 - 1:48 Tamiya - tablica przyrządów

Postprzez Kuba P. » niedziela, 8 lutego 2015, 12:52

Czy ktoś ma i nie wykorzysta (bo np. wymienił/wymienia na trawioną) tablicę od Fw 190 A/F/D 1:48 Tamki? Chodzi o tą główną, jeden element. One bardzo dobrze wchodzą do Dragona i do tego bym je potrzebował.

Może komuś zbywa i za symbolicznego browarka przekaże na moją rzecz ten element? :)
Kuba P.

Reklama

Re: Fw 190 - 1:48 Tamiya - tablica przyrządów

Postprzez Marin » niedziela, 8 lutego 2015, 13:24

Kuba P. napisał(a):Czy ktoś ma i nie wykorzysta (bo np. wymienił/wymienia na trawioną) tablicę od Fw 190 A/F/D 1:48 Tamki? Chodzi o tą główną, jeden element. One bardzo dobrze wchodzą do Dragona i do tego bym je potrzebował.

Może komuś zbywa i za symbolicznego browarka przekaże na moją rzecz ten element? :)

Niestety z Tamki nie. Ale gdyby się nie znalazło, a Edek z braku laku też by mógł być, to Edkowe mogę wysłać.
Marin

Postprzez Kuba P. » niedziela, 8 lutego 2015, 15:53

Edkowe są niestety zbyt szerokie, szczególnie dolna tablica. Tamiya pasuje do Dragona idealnie.
Kuba P.

Postprzez Rafako » niedziela, 8 lutego 2015, 16:05

O tą tablicę pytasz Kuba ?

Obrazek
Obrazek

Mam ją wklejoną w wannę kabiny i pomalowaną (akryle Gunze), ale jeśli Ci to nie przeszkadza to mogę Ci wysłać bo coś czuję, że po wielu krytycznych uwagach do tego modelu posłuży on raczej jako baza do testów malunków :D
Pozdrawiam, Rafako !
Rafako

Postprzez Artur Domański » niedziela, 8 lutego 2015, 17:16

U mnie też powinno coś takiego się gdzieś poniewierać
Pozdrawiam
Artur
Artur Domański

Postprzez Pafko » niedziela, 8 lutego 2015, 17:36

Mam wersję A/G i D z Revella. Mam też znakomity kokpit airesa do A/G. Odcisk moge zrobić.
Pozdrawiam, Paweł.
Pafko

Postprzez Kuba P. » poniedziałek, 9 lutego 2015, 00:29

Panowie, dzięki wielkie - chodzi tylko o tablicę z 190 Tamki. Oto jak pasuje do nieco przerobionych elementów Dragona (Fotel SBS, pasy, pedały Eduard z jakiegoś złomu). Zegary nieco podszlifuję i na to pójdzie kalkomania airscale. Powinno wyjść po pomalowaniu nie gorzej jak z trawioną tablicą, moze nawet i lepiej?

Obrazek

Całość pomyślana tak, żeby wykorzystać zestawowe blachy z opancerzeniem kabiny i wierzchem kadłuba pod osłoną kabiny.

Sam samolot prawie zmontowany. Zajęło mi to dwa popołudnia i z każdym kolejnym 190 A/F/G ex Trimastera idzie mi prościej i już uważam ten zestaw niemal za samosklejalny :)

Obrazek

Wyeksponowana szpara między skrzydłem a kadłubem znika po wstawieniu kabiny i małej rozpórki.

W każdym razie - kto ma tablicę z tamki i podeśle to poproszę. Mam tych modeli jeszcze...a sam nie wiem ile. Ze dwadzieścia?
Kuba P.

Postprzez Pafko » poniedziałek, 9 lutego 2015, 07:23

Kuba, skoro chcesz naklejać kalki zegarów, to może lepiej zrobić odcisk blaszki fototrawionej /bez otworów/.
Efekt powali ;o) .
Pozdrawiam, Paweł.
Pafko

Postprzez Kuba P. » poniedziałek, 9 lutego 2015, 08:31

Pafko napisał(a):Kuba, skoro chcesz naklejać kalki zegarów, to może lepiej zrobić odcisk blaszki fototrawionej /bez otworów/.
Efekt powali ;o) .

To by było najlepsze rozwiązanie tylko sam nie odlewam a z takim drobiazgiem prosić się u Kolegów to więcej kłopotu i zachodu niż całość warta.
Kuba P.

Postprzez Pafko » poniedziałek, 9 lutego 2015, 09:38

Odcisk mogę zrobić. Żywicę będę mieć dopiero za 2 tygodnie. No nic...następnym razem zrobię Ci kilka sztuk ;o) .
Pozdrawiam, Paweł.
Pafko

Powrót do Lotnictwo - warsztat