Z uwagi na sytuacje, okoliczności i postępowanie działań zbrojnych na Ukrainie, swoją pracę chciałbym zatytułować "Hello people , WE come from Mars"
Nie wiedziałem, czy post rozpoczać w warsztacie dioram czy pojazdów, z uwagi na to, że będzie wszystko odbywało się w dosyć długim czasie ze względu na mój czas, materiały sprowadzane z różnych zakątków świata a także moje słabe doświadczenie z modelarstwem i ceny niektórych produktów.
Bardzo będę chciał i cenił uwagi i sugestie, także pozytywne i negatywne opinie będą bardzo mile widziane a wdzięczny będę za podpowiedzi
Wstępne materiały:

.jpg)
Diorama będzie przedstawiać ruinę ukraińskiego domu, obok którego będzie wiejska dróżka. Na przeciwko znajdować się będzie lasek. Wojsko Rosyjskie znajdować ma się na drodze a kilku z żołnierzy okopywać będzie się w ruinie.
Dzisiejszego dnia prosto z "VIETNAMU" otrzymałem dwie pierwsze figurki. Kilka dni temu do Polski dostarczono mi model MENG Gaz "Tiger", aktualnie w drodze jest zestaw pancerniaków razem z czołgiem i wszystkimi potrzebnymi artykułami do sklejania i malowania modeli. załoga Gaza i zielony ludzik z brazowym psem
Pierwsze więc figurki: