net_sailor napisał(a):Jeśli chodzi o ścisłość terminologii to z grubsza:
Węzeł jest wzmocnionym elementem konstrukcji samolotu służącym do bezpośredniego lub pośredniego mocowania podwieszeń.
Wyrzutnik bombowy - urządzenie do zawieszania i zarzucania bomby, zamocowane do węzła (czasem 2 i więcej węzłów) wewnątrz lub na zewnątrz samolotu. Z czasem przyjął najpowszechniejszą formę belki, ale kiedyś nie zawsze tak było.

Rafako napisał(a):postanowiłem użyć Patafixu a jeśli efekt przejścia kolorów będzie za ostry to wtedy spróbuję go rozmyć z ręki.
Rafako napisał(a):1. Maluję (wstyd się przyznać) aerografem H&S Evolution Silverline, więc na sprzęt nie mogę narzekać
Rafako napisał(a):Kombinowałem już z mocnym rozcieńczaniem farby i malowaniem z bliska, ale z reguły kończyło się to mniejszym bądź większym zaciekiem. Może problemem było tu za wysokie ciśnienie lub zbyt głębokie wychylenie spustu w aerografie ? Napiszcie proszę ile to u Was jest to niskie ciśnienie jeśli macie jakąś ulubioną wartość.
net_sailor napisał(a):A ja pseudoiwatą z dwukrotnie złamaną i prostowaną iglicą. I kto tu się ma czego wstydzić?
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości