świeża nowość- FOUGA MAGISTER AMK 1/48

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

świeża nowość- FOUGA MAGISTER AMK 1/48

Postprzez MODELFUN » wtorek, 17 marca 2015, 22:02

MODELFUN

Reklama

Re: świeża nowość- FOUGA MAGISTER AMK 1/48

Postprzez Ralf_S » środa, 18 marca 2015, 09:54

U nas cena około 200 PLN... Za sztukę :->
W Kineticu są dwa modele, więc już widzę tłumy rzucające się na model AMK w sklepach 8-)
Wielkość Magister'a nie powala, wygląda jak sporo modeli w 72, a Kinetic z racji pierwszeństwa i tak zgarnął lwią część rynku.
AMK robi fajne modele, ale tempo mają żałosne. Kfira zapowiedzieli, robili, Kinetic wydał trzy wersje, a oni wciąż robili...
Zapowiedzieli MiGa-31, zapewne HobbyBoss/Trumpeter zrobią go i sprzedadzą, a AMK wciąż będzie robić.
W dwóch słowach o Magister: "Za późno".
Pozdrawiam
Ralf_S
Ralf_S

Postprzez MODELFUN » środa, 18 marca 2015, 10:33

Jest jak piszesz, ja i tak na niego się skuszę. Po doswiadczeniach z ich delfinem jestem skłonny mimo wszystko wydać te (za)duże pieniądze.
MODELFUN

Postprzez 45Tomi » środa, 18 marca 2015, 11:09

Solo - ze śmiercią Kinetica się nie zgodzę.
Jak dla mnie - do AMK i tak trzeba dokupić kalki - malowania w modelu są słabe w porównaniu z tym co jest dostępne na rynku. http://www.maxdecals.com/max4823.html - no i model małego samolociku zamknie się ceną 250 zł.
Różnica w cenie jest miażdżąca na niekorzyść AMK - a pomyśl jaki procent modelarzy będzie się w realu (nie piszę o internecie - bo takich będą tysiące :mrgreen: ) na tyle z tym modelem "doktoryzować" aby przewagi AMK wykorzystać w 100? W każdym razie Kinetica nie zamierzam się pozbyć.
45Tomi

Postprzez Jurek Greinert » środa, 18 marca 2015, 16:58

45Tomi napisał(a):Solo - ze śmiercią Kinetica się nie zgodzę.
Jak dla mnie - do AMK i tak trzeba dokupić kalki - malowania w modelu są słabe w porównaniu z tym co jest dostępne na rynku. http://www.maxdecals.com/max4823.html - no i model małego samolociku zamknie się ceną 250 zł.
Różnica w cenie jest miażdżąca na niekorzyść AMK - a pomyśl jaki procent modelarzy będzie się w realu (nie piszę o internecie - bo takich będą tysiące :mrgreen: ) na tyle z tym modelem "doktoryzować" aby przewagi AMK wykorzystać w 100? W każdym razie Kinetica nie zamierzam się pozbyć.

Zdecydowanie popieram, czekałem na ten model :!: :!: ale jak tylko pojawiła się cena plus słabe kalki i milion części których 99% modelarzy z modelu nie wykorzysta zorganizowałem sobie 1/2 Kinetica i jest grejt. Mam ich Kfira, Delfina i są świetne ale tutaj przedoktoryzowali. Po co ten metal i kompletne wnętrze? powinni puścić extra edycję jak 15-tka z Tamki "clear" a podstawowy model zrobić normalny za rozsądniejszą cenę. A z drugiej strony robią wypas a w blaszkach brakuje np. tablic przyrządów - niby super model ale Edek i tak zarobi. :-/
Pozdrawiam Jurek

GALERIA
Warsztat : Fokker D-XXI
Jurek Greinert

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie