Su 30MK 1:48 Academy

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Su 30MK 1:48 Academy

Postprzez KRL » niedziela, 19 kwietnia 2015, 10:42

Zdjęcia nie oddają rzeczywistych kolorów, zapewniam że nie ma tam grama żółtego czy pomarańczowego koloru a tytan przebarwia się pod wpływem temperatury na niebiesko a nawet na kolor błękitny.

Widać to dobrze na oryginalne:
Obrazek

Nie będę też tego poprawiał ponieważ na żywo w mojej ocenie lub jak wolisz dla mnie to co udało mi się uzyskać w pełni spełnia moje oczekiwania szczególnie jak na mój modelarski poziom i brak zastosowania jakiegokolwiek metalizera.
Mam obawy, że próbując poprawić zepsuje całkowicie to co jest przy następnym modelu wczytam się w artykuł i postaram się poczynić krok naprzód.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na warsztacie
wietrzenie
KRL

Reklama

Postprzez KRL » niedziela, 19 kwietnia 2015, 12:55

Dzień dopracowywania szczegółów - robienie paseczków, delikatnego washa, kalek i na koniec lakier bezbarwny.

Na początek walka z kalkami - choć walka to złe słowo moje doświadczenie modelarskie opiewa o wykonanie kilku modeli ale do tej pory nie spotkałem się z kalkami, które tak dobrze i tak łatwo nakładałoby się jak te kalki Academy.

Później kilka pasków na pociskach, które z racji wersji pokazowej są tylko dwa na końcach skrzydeł.

Obrazek

Na koniec wspomniany wash, odrobina brudu tu i tam ale bez przesady model odwzorowuje samolot demonstracyjny a więc utrzymywany w czystości.

Tyle na temat Su 30MK w wersji KRL, teraz biorę się za stojak i widzimy się na prezentacji w galerii.

Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na warsztacie
wietrzenie
KRL

Postprzez karambolis8 » niedziela, 19 kwietnia 2015, 13:19

Tempo godne pozazdroszczenia :)
karambolis8

Postprzez rudolf24 » poniedziałek, 20 kwietnia 2015, 17:56

Model wygląda na tym etapie bardzo dobrze, czy mógłbyś dać zdjęcie silników ?
rudolf24

Postprzez Solo » poniedziałek, 20 kwietnia 2015, 17:58

Pięknie pomalowany i tempo iście ekspresowe.
Warto teraz pomyśleć o jakiś cieniowaniach, ale talentu Ci jak widać nie brakuje.
Solo

Postprzez KRL » poniedziałek, 20 kwietnia 2015, 17:59

rudolf24 napisał(a):Model wygląda na tym etapie bardzo dobrze, czy mógłbyś dać zdjęcie silników ?

Fotki znajdziesz w galerii modelu:
viewtopic.php?f=13&t=77644
Na warsztacie
wietrzenie
KRL

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat