MiG-21 kilka prostych pytań

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

MiG-21 kilka prostych pytań

Postprzez KRL » sobota, 25 kwietnia 2015, 14:19

Rozpoczynam nowy projekt - tym razem na stół trafia MiG-21 jest to wydanie Trumpetera skala 1:32 jest to mój pierwszy tak zdetalizowany model i tu pojawia się pewnie banalne pytanie ale lepiej zapytać dwa razy niż zrobić coś raz źle.

Jest tu kilka części metalowych stożek, golenie podwozia do których są przewidziane dodatkowe części ale one występują już tylko w ramkach (plastik) - czy można to sklejać normalnym klejem modelarskim?

Tu pewnie całkowicie z kosmosu pytanie ale nie widzę różnicy w jakości tych goleni z plastiku i tych z metalu podobnie sprawa się ma ze stożkiem a nawet ten stożek plastikowy wygląda lepiej jak rozumiem można to wszystko stosować zamiennie?

Jeżeli was rozśmieszyłem to przynajmniej tyle dobrego mam nadzieję, że pomoże mi ktoś w moich rozterkach szczególnie z tym łączeniem plastiku z metalem.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na warsztacie
wietrzenie
KRL

Reklama

Re: MiG-21 kilka prostych pytań

Postprzez MIRO » sobota, 25 kwietnia 2015, 14:39

Wklejając metalowy stożek masz załatwioną sprawę obciążenia nosa. Do wklejenia metalowych elementów użyj jakiegoś kleju cjanoakrylowego.
Pozdrawiam
Mirek
Путiн хуйло!
MIRO

Postprzez KRL » poniedziałek, 27 kwietnia 2015, 11:03

MIRO napisał(a):Wklejając metalowy stożek masz załatwioną sprawę obciążenia nosa. Do wklejenia metalowych elementów użyj jakiegoś kleju cjanoakrylowego.

Dzięki, faktycznie klej cjanoakrylowy poradził sobie z tematem łączenia elementów metalowych z tworzywem tak więc prace posuwają się na przód.

Oczywiście mam kolejne pytanie dotyczące MiG'a 21 - obejrzałem wiele zdjęć ale nie mogę nigdzie znaleźć Polskiego MiG'a z dużym 800lt zbiornikiem pod kadłubem- czy takowe były montowane w naszych MF'ch.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na warsztacie
wietrzenie
KRL

Postprzez Leszek Szopieray » poniedziałek, 27 kwietnia 2015, 14:20

Baniak 800l jak najbardziej były montowane w wersjach, MF,bis. Zdjęć jest multum.
Przekop się przez ten wątek to sporo się dowiesz:
http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=63&t=15055
MF:
Obrazek
Leszek Szopieray

Postprzez KRL » poniedziałek, 27 kwietnia 2015, 14:44

Faktycznie temat na długie posiedzenie, dzięki przy okazji znalazłem tam odpowiedz w sprawie uzbrojenia i tego co podwiesić pod mojego migacza. :)
Na warsztacie
wietrzenie
KRL

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje