F-14D Klapy-Sloty

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

F-14D Klapy-Sloty

Postprzez KRL » poniedziałek, 11 maja 2015, 13:36

Zwracam się z pytaniem do osób znających wnikliwie temat mechanizacji skrzydła.
Pracuję właśnie nad F-14 D i stoję przed problemem wykonania skrzydeł na których chciałbym by były delikatnie uchylone sloty - fajnie wygląda kontrastująca czerwień z szarością.
Z drugiej strony chciałbym pozostawić możliwość zmiany skosu więc klapy jak rozumiem winny być zamknięte.

Czy nie będzie błędem pozostawienie klap w pozycji 0 a uchylenie delikatne slotów?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na warsztacie
wietrzenie
KRL

Reklama

modele polskich samolotów

Re: F-14D Klapy-Sloty

Postprzez Solo » poniedziałek, 11 maja 2015, 16:41

Myślę że lepiej będzie zadać to pytanie na Model Worku, tam często udzielają się ludzie z grupy Tomcatsky, a oni taką wiedzę mają w małym palcu. :)
Solo

Re: F-14D Klapy-Sloty

Postprzez KRL » poniedziałek, 11 maja 2015, 16:47

Dzięki, właśnie przeglądałem forum MW i trafiłem na temat w którym odnalazłem odpowiedź na moje pytanie.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na warsztacie
wietrzenie
KRL

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste