1:35 Zvezda t72b ERA, Meng Gaz "Tiger",Crimea Russian Aliens

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: 1:35 Zvezda t72b ERA, Meng Gaz "Tiger",Crimea Russian Aliens

Postprzez Vulture69nh » sobota, 2 maja 2015, 21:59

Np zmniejszacz.pl
A na forum [img]adres%20zdj[/img]

Zastanawiam się który wariant wybrać. Ten jest mało realny wg mnie, ponieważ karabin 12.7mm Dshk prawdopodobnie nie jest już produkowany, zastąpił go NSV aktualnie w użytku chyba jest KORD. Dshk obecny na zdjęciach jest karabinem nieśmiertelnym, raczej większość teraz idzie na export bądź spoczywa w magazynach czekając na właściwe czasy. Do pojazdów gaz 2330 raczej Dshk nie jest stosowana, bynajmniej nie widziałem takiego egzemplarza szukając w googlach. Wiadomo, że wojna ma swoje prawa i zwykła toyota hilux potrafi zostac przerobiona w wóz rakietowy. Tak więc na froncie spotkać można na pewno będzie Gaza 2330 w wersji rakietowej bądź z Dshk czy KORDem
Obrazek
Obrazek

Oryginalna wersja wojskowa Gaz'a wyposażona jest w karabin 7.62 PKP i granatnik o ile dobrze pamiętam 30mm.
wygląda ona tak :

Obrazek Obrazek

Co więc wybrać w teren ? Mam chrapkę na DsHk, bardziej pojazd będzie wyglądał jak wyciągnięty z pola walki. A wg was ?
Vulture69nh

Reklama

Postprzez Vulture69nh » niedziela, 10 maja 2015, 11:21

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dotarła do mnie załoga gaza.

W gratis ie w paczce dorzucili mi Ak103 którego nigdzie na zdj nie ma. I kolejne wyzwanie którego się boje... Pomalować ich. Wg mnie, ich mundury są bardziej dla zaawansowanych modelarzy...
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Vulture69nh

Postprzez Vulture69nh » czwartek, 21 maja 2015, 09:37

Malowanie w niektórych miejscach jest jednorazowe, będzie poprawiane :)
Uff zmęczony trochę jestem tym Gazem, nie jest to model szybki i łatwy do sklejenia i malowania.
Porażką ze strony Menga jest to, że jeżeli chcę drzwi zostawić otwarte, to nie mają się czego trzymać, nie ma zawiasów w ramach i drzwiach bocznych, natomiast z tyłu są tak małe, że waga drzwi, nie pozwala im być otwarta, niestety musiałem kombinować z podkładaniem różnych rzeczy...
Przecie wnętrze tego pojazdu jest świetne, dlaczego więc wyzamykać szczelnie drzwi, aby nawet powietrze do środka nie dotarło.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek