Pawel Burchard napisał(a):Z gondolą jest tak, że przyda się zestaw Squadrona bo to co jest w zestawie jest w najlepszym przypadku do wersji wczesnych. Inna jest w H-5/6 i jeszcze inna będzie w H-11/16/20. Osłona kabiny też się przyda bo od H-11 była zmodyfikowana (więcej elementów przeszklonych na górze, tablica przyrządów została przeniesiona z góry kadłuba). Squadron dodaje też osłonę grzbietowego MG 131 (od H-11). Tak, że warto się zaopatrzyć.
Osłony silników to najsłabsza rzecz w tym modelu, zdecydowanie. Zacząłem jakiś czas temu coś przy tym dłubać i wydaje mi się że jest to do ogarnięcia. Jeszcze jedna rzecz - od H-16 (ale nie we wszystkich) usunięto oprofilowania łączenia stateczników z kadłubem, warto na to zwrócić uwagę.
p.

marco2607 napisał(a):Istnieje fajna konwersja , załatwia problem silników
https://www.scalemates.com/kits/256690- ... l-he-111-p
KTOKOLWIEK WIE GDZIE MOŻNA JĄ KUPIĆ PROSZĘ O WIADOMOŚĆ
Kuba P. napisał(a):Najbardziej mnie smuci ta szklarnia po stronie pilota - jak to poprawić?
Kuba P. napisał(a):marco2607 napisał(a):
Co takiego? Ona załatwia problem silników? Przecież to jeszcze większe badziewie jak zestawowe części i w dodatku to jakaś nieudolna przeróbka dla P czyli to mają być niby osłony silników Daimler-Benz! O tych perforowanych tarczach pod kołpaki śmigieł już nawet nie chcę mówić...zerknij na zdjęcia to się załamiesz.
I jeszcze 20 ojro...

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości