F-16C Jastrząb Tigermeet 2011 1:48 Hasegawa + dodatki

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: F-16C Jastrząb Tigermeet 2011 1:48 Hasegawa + dodatki

Postprzez Arek S » sobota, 30 maja 2015, 17:28

Solo napisał(a):Kolejny piękny model: czyściutki i perfekcyjnie pomalowany[...]
[...]wygląda to wszystko w sumie lepiej niż znakomicie[...]
[...]ale poza tym: malinka.
[...]Mimo tego wygląda to i tak znakomicie.

W latach osiemdziesiątych spotkałem się z takim określeniem dla nie znających się, czy też opłacanych klakierów:
"łykają wszystko, co im przed oczami stanie"
Arek S

Reklama

Postprzez ROBERT » sobota, 30 maja 2015, 17:54

potez napisał(a):
Mam ci wyliczać czy sam widzisz różnice? ;o)

to ja poproszę
ROBERT

Postprzez potez » sobota, 30 maja 2015, 22:53

Ta dysza wylotowa kompletnie psuje geometrię tyłu, jest po prostu za mała i jakiś taki dziwny stożek sie robi , strsznie niezgrabnie ta 16tka od tyłu wygląda.
Zbiorniki to nie problem, trzenpba je dobrze wcisnąć
Problemem jest karykaturalny zasobnik z wolfpacka, kształt zasobnika i ksztalt tych anten pombokach to porażka
Z drobniejszych rzecy to na całym samolocie brakuje kloszy lamp na bokach wlotów powietrza, białego światła na końcypu zasobnika
No i na deser, fotel w kabinie leży pod złym kątem ;o)
Akurat to mój aktualnie ulubiony samolocik z jetów i mam totalną korbę na jego punkcie zwłaszcza od czasu jak dwa tygodnie temu Modrzew poopowiadał o nim przez trzy godziny a potem lezałem pod nim w hangarze i go fociłem szczegółowo 8-)
tak, jestem #ponurymodelaż
potez

Postprzez Kuba P. » niedziela, 31 maja 2015, 09:42

potez napisał(a):Akurat to mój aktualnie ulubiony samolocik z jetów i mam totalną korbę na jego punkcie zwłaszcza od czasu jak dwa tygodnie temu Modrzew poopowiadał o nim przez trzy godziny a potem lezałem pod nim w hangarze i go fociłem szczegółowo

A można Cię poprosić o przejście na tryb "help in advance" bo zauważam u siebie początki tej fascynacji i posiadłem oba zestawy Kinetic: grecki C i najjaśniejszy D na potrzeby budowy polskich F-16 tylko strach trochę po takiej demolce jak wyżej taki model pokazać w internetach :)
Kuba P.

Postprzez KRL » niedziela, 31 maja 2015, 10:10

potez napisał(a): tylko strach trochę po takiej demolce jak wyżej taki model pokazać w internetach :)

Oj strach - faktycznie zacząłem się zastanawiać nad wklejeniem fotek mojej nowej F'ki

Wracając do samego modelu, całkiem przyjemny model zaiste paskudnego samolotu (moja prywatna opinia).
Nie wiem natomiast czy to kwestia zdjęć ale najwięcej zastrzeżeń miałbym do lakierowania - w mojej opinii jest dość nie wiem czy mnie zrozumie autor płaskie mało plastyczne ale może to być kwestia fotografii sam wiem jak trudno jest dobrze wykonać zdjęcia by było widać na nich wszystkie niuanse, cienie przejścia tonalne etc.

Jednak suma summarum model mi się podoba i znalazłbym miejsce u siebie na tą sztukę ;o)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na warsztacie
wietrzenie
KRL

Postprzez Solo » niedziela, 31 maja 2015, 11:42

Skoro zrobiłeś, to pokazuj. Bardzo podobają mi się te Twoje modele, wiec i F-16 chętnie obejrzę.
Solo

Postprzez KRL » niedziela, 31 maja 2015, 18:52

Solo napisał(a):Skoro zrobiłeś, to pokazuj. Bardzo podobają mi się te Twoje modele, wiec i F-16 chętnie obejrzę.

Przepraszam za wprowadzenie w błąd pisząc o ukończeniu swojej nowej F'ki nie miałem na myśli 16'ki już nie śmiecę w temacie i uciekam.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na warsztacie
wietrzenie
KRL

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli