Spitfire IX

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Spitfire IX

Postprzez Drunkmaster » wtorek, 2 czerwca 2015, 07:45

Tak sobie czytałem ostatnio Fiedlera książkę o dywizjonie 303 i pomyślałem że zlepię niszowy model jednego z lepszych latadeł, tuż po iskrze. Mowa u o stpifajerze. Patrzę na forum a tu taki fajny topic, na dodatek chyba niemce mają przewagę, więc trzeba wesprzeć klucz spitfajerów moją egzemplarzą.

Stan obecny (już nie dużo zostało) :lol:

Obrazek

malowanie któreś z tych, może Gabszewicz

Obrazek
Drunkmaster

Reklama

Re: Spitfire IX

Postprzez merlin_PL » wtorek, 2 czerwca 2015, 08:23

Z niecierpliwością czekam co pokażesz . Temat bardzo mało popularny, wręcz niszowy . W końcu modeli spitów IX w malowaniu z okresu BoB nie spotyka się wiele.
Szczególnie czekam na zdjęcia oryginału , bo projekt ambitny to i napewno w jakąś dokumentację sie zaopatrzyłeś.
Robią się różne rzeczy
merlin_PL

Postprzez marco2607 » wtorek, 2 czerwca 2015, 09:39

merlin_PL napisał(a):Z niecierpliwością czekam co pokażesz . Temat bardzo mało popularny, wręcz niszowy . W końcu modeli spitów IX w malowaniu z okresu BoB nie spotyka się wiele.
Szczególnie czekam na zdjęcia oryginału , bo projekt ambitny to i napewno w jakąś dokumentację sie zaopatrzyłeś.

DOBRE :D :lol: :shock:
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
marco2607

Animal Planet

Postprzez RAV » wtorek, 2 czerwca 2015, 09:48

merlin_PL napisał(a):W końcu modeli spitów IX w malowaniu z okresu BoB nie spotyka się wiele.

Może taki?
Obrazek
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez merlin_PL » wtorek, 2 czerwca 2015, 10:31

Oj RAV Ty tak zaraz z grubej rury przywalisz i zabawę zepsujesz. :D
Ja się tu spodziewałem uczty intelektualnej , wyciagnięcia z przepastnych archiwów jakiś nowych zdjęć , może na zgniłym zachodzie jakaś publikacja w tym temacie w końcu wyszła, bo o spitach IX walczących w BOB publikacji jak na lekarstwo i moze kolega drunkmaster do czegoś się dorwał i chce coś pokazać
Robią się różne rzeczy
merlin_PL

Postprzez Drunkmaster » wtorek, 2 czerwca 2015, 12:01

merlin_PL napisał(a):Oj RAV Ty tak zaraz z grubej rury przywalisz i zabawę zepsujesz. :D
Ja się tu spodziewałem uczty intelektualnej , wyciagnięcia z przepastnych archiwów jakiś nowych zdjęć , może na zgniłym zachodzie jakaś publikacja w tym temacie w końcu wyszła, bo o spitach IX walczących w BOB publikacji jak na lekarstwo i moze kolega drunkmaster do czegoś się dorwał i chce coś pokazać

Niestety też będę musiał zatrzymać tą rozpędzoną karuzelę śmiechu. Materiały z których będę korzystał są ogólnodostępne w sieci. Model będzie pzp z pominięciem kilku detali wnętrza, które trzeba będzie poprwić z racji że to wersja weekend
. Jeśli kogoś podnieca wyciąganie nowych zdjęć z archiwów to nie mam nic przeciwko, spitek eduardowy jest tani, każdy może założyć swój temat i tam prowadzić merytoryczne dyskusje a nawet wrzucać selfiki z patyka.
Drunkmaster

Postprzez RAV » wtorek, 2 czerwca 2015, 12:05

Drunkmaster napisał(a):Niestety też będę musiał zatrzymać tą rozpędzoną karuzelę śmiechu.

Obawiam się, że Ci się nie udało. A nawet wręcz przeciwnie.
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez Mariusz Jarzyna ze Szczec » wtorek, 2 czerwca 2015, 12:24

Nie no Drunkmaster bez jaj. Mamy przyjęte zasady. Odstępstwa dotyczą maszyn współczesnych w okazjonalnie historycznych malowaniach. Jeżeli nie wykonujesz malowania maszyny filmowej to przenieś wątek do warszratu w lotnictwie
Mariusz Jarzyna ze Szczec

100-lecie Niepodległości

Postprzez Drunkmaster » wtorek, 2 czerwca 2015, 12:47

Mariusz Jarzyna ze Szczec napisał(a):Nie no Drunkmaster bez jaj. Mamy przyjęte zasady. Odstępstwa dotyczą maszyn współczesnych w okazjonalnie historycznych malowaniach. Jeżeli nie wykonujesz malowania maszyny filmowej to przenieś wątek do warszratu w lotnictwie

Pisałem że się nie zdecydowałem, skoro ma być egzemplarz konkretnie z 40 roku to nie widzę problemu. W każdym razie jedyny jak do tej pory post z którego wynikają jakieś konkrety.
Pzdr
Drunkmaster

Postprzez macias13_84 » wtorek, 2 czerwca 2015, 12:51

Zasadniczy problem polega na tym iż Spitfire IX pojawił się w jednostkach w lipcu 1942r, czyli niemalże idealnie 2 lata po Bitwie o Anglię ;o)

A jedyne Mk.IX które spełniają warunki konkursu to te filmowe
macias13_84

Postprzez merlin_PL » wtorek, 2 czerwca 2015, 12:59

macias13_84 napisał(a):Zasadniczy problem polega na tym iż Spitfire IX pojawił się w jednostkach w lipcu 1942r, czyli niemalże idealnie 2 lata po Bitwie o Anglię ;o)

A jedyne Mk.IX które spełniają warunki konkursu to te filmowe

Oj tam oj tam czepiasz się . Irak , czy Iran .kamień węgielny , czy węgiel kamienny Spitfire V , czy IX , czy może I , kogo to obchodzi :D Liczy się fun i przyjemność sklejania.

A swoją drogą to już nie karuzela śmiechu to się diabelski młyn zrobił.
Robią się różne rzeczy
merlin_PL

Postprzez Drunkmaster » wtorek, 2 czerwca 2015, 14:10

merlin_PL napisał(a):Liczy się fun i przyjemność sklejania.

fun jest bo jak na razie to nie ja spinam pośladki :lol:

Tematem prac są modele dowolnych obiektów związanych z Bitwą o Anglię.

spitfire Gabszewicza jest bardziej powiązany z tym wydarzeniem niż Urbanowicz, Horbaczewski, Krasnodębski, Ferić, Gładych i Pisarek na stateczniku ruskiego miga, zresztą jak admin uważa że naruszam regulamin to zapewne dysponuje takimi narzędziami, dzięki którym przeniesie temat.

merlin_PL napisał(a):A swoją drogą to już nie karuzela śmiechu to się diabelski młyn zrobił.

no, nie da się ukryć, jakby jeszcze jakiś głupek przyszedł to byłoby tornado śmiechu. Póki co tandem z rawem jeszcze się nie rozpędził za bardzo :lol:
Drunkmaster

Postprzez merlin_PL » wtorek, 2 czerwca 2015, 14:19

Pitolisz bez sensu. Bądź mężczyzną i przyznaj się , że zwyczajnie plamę dałeś .
Chciałeś na tym forum za gwiazdę uchodzić , pokazać co to nie ty. Wszystko obśmiać. A tu lipa. Kompromitacja .Generalnie jedyne co pokazałeś to to, że z siebie trochę kretyna zrobiłeś. Chyba,że cel był faktycznie taki.
A od Spitona różni Twój pomysł to , że sdo konkursu w określonych ramach czasowych ( BoB ) wstawiłeś model bez jakiegokolwiek związku z tematem. W odróżnieniu do Ciebie Spiton do konkursu o BoB się nie pchał.
Śmiem twierdzić , że zrobiłeś to z niewiedzy i chęci świecenia.
Tym hitem ze Spitem IX w BoB to nawet innych Michałów Figurskich tego forum w głupawych występach wyprzedziłeś.
A kolejnymi postami tylko wykazałeś , że dalej nie wiesz o co kaman.
Lipa panie lipa.
Robią się różne rzeczy
merlin_PL

Postprzez Murek » wtorek, 2 czerwca 2015, 14:29

Może admin zrobi porządek bo kto się miał pośmiać to się pośmiał ale robi się z tego, z całym szacunkiem dla reżysera, świat PRL żywcem z filmów Barei. Czy autor wątku nie rozumie jasnego przekazu, że Spit IX to NIE JEST OKRES Battle OF Britain?
Murek

Postprzez Drunkmaster » wtorek, 2 czerwca 2015, 14:50

Merlin, poniżej napiszę bez odbioru, bo będąc mężczyzną przyznaję zwyczajnie że mi się nie chce odpowiadać.

merlin_PL napisał(a):Chciałeś na tym forum za gwiazdę uchodzić , pokazać co to nie ty. Wszystko obśmiać.

oczywiście chcem być gwiazdą, spełnić moje sny o tym żeby błyszczeć na PWMie :lol: ale z Ciebie analityk.
Pała z plusem, brawo.

merlin_PL napisał(a):Generalnie jedyne co pokazałeś to to, że z siebie trochę kretyna zrobiłeś. Chyba,że cel był faktycznie taki.

generalnie to większego fifarafa niż Ty i Raw w tym temacie nie było :lol: napisałem że mam zamiar zrobić spitka w malowaniu Gabszewicza, dla mnie postać ściśle związana z BoB. Dostałem w odpowiedzi od Was nieudolną próbkę cynizmu, którą traktuję jak próbę zabłyśnięcia i bycia michałem figurskim pewuemu :lol:

Murek napisał(a):Czy autor wątku nie rozumie jasnego przekazu, że Spit IX to NIE JEST OKRES Battle OF Britain?

a gdzie jest napisane że model ma być z okresu BoB?
Poproszę cytat tego punktu z regulaminu :lol:

Aha, insynuacje w stylu:
merlin_PL napisał(a):że z siebie trochę kretyna zrobiłeś.

zgłaszam do administrancji z prośbą o bana za chamstwo
Drunkmaster

Następna strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat