An-2 plany

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

An-2 plany

Postprzez kogel_model » sobota, 16 maja 2015, 14:24

Zamarzył mi się model w/w 1/48(jeszcze nie wiem który: Valom, HB czy Bilek?).
Z dokumentacji mam Skrzydła w Miniaturze nr 14. Wiem, że istnieją LOK-owskie "Plany Modelarskie" nr 59 ale nie mam do nich dostępu.
I teraz Pytanko do posiadaczy w/w PM - czy wnoszą coś ciekawszego niż SwM? Głównie chodzi mi o wnętrze samolotu?
Rób swoje, a wszystko się uda. Nie słuchaj zazdrośników, którzy mówią, że jest już na coś za późno lub że w twoim wieku czegoś nie wypada.
kogel_model

Reklama

Re: An-2 plany

Postprzez djack » sobota, 16 maja 2015, 15:48

Jeśli chodzi o zgodność wymiarową i kształtową to najlepszy jest Bilek. Jak się mu bliżej przyglądnąć, to oczywiście nie jest pozbawiony błędów, ale i tak lepiej wypada na tle konkurentów. Ma fajną blaszkę do kabiny pilotów. Gumowe koła lepiej zamienić np. na żywiczne koła Eduarda do Iła-2. W kabinie transportowej jest pusto, ale to, co proponują konkurenci to miejscami SF (zwłaszcza HB).
djack

Postprzez kogel_model » sobota, 16 maja 2015, 18:23

Dzięki za podpowiedzi, akurat to już gdzieś wyczytałem na forach.

A może ktoś z Kolegów ma dostęp do większej ilości fotek takiego egzemplarza:
http://lotnictwo.net/galsel.php?p=0&ui= ... pis=SP-ANT

Kiedy pracowałem w 6BLot w Dęblinie i ten Antoś stał przed hangarem Aeroklubu Orląt to nie mogłem się zebrać żeby go "opstrykac" aparatem. Jak już się zdecydowałem to się okazało, że zmienił dyslokację(prawdopodobnie Aeroklub Włocławski lub Aeroklub Kujawski) i wyszło z tego g....o :twisted:
Rób swoje, a wszystko się uda. Nie słuchaj zazdrośników, którzy mówią, że jest już na coś za późno lub że w twoim wieku czegoś nie wypada.
kogel_model

Postprzez Artek82 » poniedziałek, 25 maja 2015, 07:31

Z Aeroklubu Orląt SP-ANT poleciał do Aeroklubu Poznańskiego w Kobylnicy. Stał tam kilka lat aż sie trochę podarł i obecnie ustawiony jest jako pomnik w podpoznańskim Biedrusku :-/ Plany w SwM są te same co w PM.
Pozdrawiam Artur.
Artek82

Postprzez kogel_model » poniedziałek, 25 maja 2015, 16:18

Artek82 napisał(a):Plany w SwM są te same co w PM.

Dzięki, tak myślałem. Tylko format trochę większy :P
kogel_model

Postprzez FlyFan » piątek, 29 maja 2015, 20:25

Jak byś potrzebował zdjęć detali Antka to daj znać, chętnie się podzielę.
FlyFan

Postprzez kogel_model » wtorek, 2 czerwca 2015, 19:13

FlyFan napisał(a):Jak byś potrzebował zdjęć detali Antka to daj znać, chętnie się podzielę.

Wysłałem na PW
kogel_model

Postprzez FlyFan » wtorek, 2 czerwca 2015, 21:26

Odpowiedziałem :)
FlyFan

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste