Konwersje modeli

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Konwersje modeli

Postprzez kubus_puchatek248 » czwartek, 4 czerwca 2015, 18:12

Chciałbym przerobić Eurofightera z Revella w skali 1:72 (wersja jednomiejscowa) do wersji Tranche 2 lub Tranche 3. Niestety nie mogę znaleźć żadnych informacji czym różnią się zewnętrznie poszczególne transze, czy w ogóle się różnią i czy są jakieś zestawy do konwersji na daną transzę w skali 1:72. Jedyne co udało mi się odnaleźć to zdjęcie montowanego egzemplarza 3 transzy gdzie widać zewnętrzne nakładki na konforemne zbiorniki paliwa zamontowane po obu stronach kadłuba przed statecznikiem pionowym. To jedyna zewnętrzna różnica którą udało mi się zlokalizować. Czy są jakieś inne zewnętrzne różnice bądź czy zmiany w transzach dotyczą może przede wszystkim elektroniki i oprogramowania i ukryte są wewnątrz maszyny, a zewnętrznie poszczególne transze się nie różnią? Na zagranicznych forach piszą, że zmiany dotyczą przede wszystkim wewnętrznego wyposażenia samolotu.
kubus_puchatek248

Reklama

Powrót do Lotnictwo - warsztat