Mój pierwszy post i temat na forum więc chciałbym się przedstawić.
Mam na imię Krzysiek, ale znajomi mówią na mnie Urban, pochodzę z Nysy (opolskie). Modelarstwem interesuję się już od około 5lat, lecz z przerwami. Postanowiłem się znowu tym zająć przy okazji rejestrując się na forum by móc się czegoś więcej nauczyć.
Ale przechodząc do rzeczy - mniej więcej od października zeszłego roku (wspomniana przerwa) grzebię w tytułowym modelu. Postanowiłem go robić raczej prosto z pudła.
Na elementach drewnianych jest całkiem ładny wzór słojów, widać to trochę na późniejszych zdjęciach.
W modelu do składania dużo mi już nie zostało - dokończyć podwozie (wklejenie wału i linek hamulcowych), wklejenie szoferki, pomalowanie drzwi i dachu, pomalowanie i wklejenie paki.
Ale prawdę powiedziawszy dopiero po tym zacznie się zabawa. I tu liczę na Waszą pomoc, ponieważ niedużo mam doświadczenia w tym całym postarzaniu pojazdów, zwykle wychodzi mi to przesadnie (jak widać na zdjęciach).
A, i zdaję sobie sprawę że kolor nie jest do końca właściwy jednak przypadł mi jakoś do gustu i postanowiłem przymknąć na to oko.
Więcej zdjęć tutaj https://plus.google.com/u/0/photos/1025 ... 6403189425