MarCo napisał(a):GrzeM napisał(a):Ale uwaga - widocznej szpary tam wcale nie ma!!! Jest tylko zagłębienie, ale lotka praktycznie prawie dotyka skrzydła
Grzegorz - wiesz że Cię bardzo lubię, więc broń boże nie obraź się. To nieprawda.
RWD miały wszystkie powierzchnie sterowe aerodynamicznie rozdzielone od płatowca. Wisiały na zawiasie i tam była szczelina.
GrzeM napisał(a):Metoda z taśmą aluminiową - genialna.
spiton napisał(a):Po pierwsze imitacja linek nie ma sensu
spiton napisał(a): Ja bym zaprojektował podpórki baldachimu jako dwie litery W , i w ten sposób, żeby się jak najprościej łączyły z kadłubem. To znaczy, żeby nie było problemu z ustawianiem zastrzałów w przestrzeni, tylko, zenu sposób ich montażu pozycjonował je jednoznacznie i stabilnie.

GrzeM napisał(a):Ostrożnie. Używasz planów PROTOTYPU - który był nieco inny niż maszyna seryjna. Np. zupełnie inne lotki.
Choć oczywiście w kwestii żeber masz rację.

awiatik napisał(a):...
Teraz pozostało tylko czekać na to co zrobi Arma Hobby w temacie skrzydła,oraz sugerował bym aby do kompletu zrobili osłonę silnika
awiatik napisał(a):Po tym jaki osiągnęli poziom w pancerce, była pewność że ten model będzie naprawdę rzetelnie potraktowany.
Sherman napisał(a):awiatik napisał(a):Po tym jaki osiągnęli poziom w pancerce, była pewność że ten model będzie naprawdę rzetelnie potraktowany.
Błąd. Jak pisałem, ich modele pancerne mają sporo błędów. Podobnych do tych w RWD. A to zła liczba żeberek w kole, a to zły podział kabiny, a to coś tam. Więc należało się spodziewać tego, że model jakieś takie drobne byki będzie posiadał. Serio.

Sherman napisał(a):Błąd. Jak pisałem, ich modele pancerne mają sporo błędów. Podobnych do tych w RWD. A to zła liczba żeberek w kole, a to zły podział kabiny, a to coś tam. Więc należało się spodziewać tego, że model jakieś takie drobne byki będzie posiadał. Serio.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości