Bristol Blenheim Mk IV WR*L - 1/72 Airfix 04017

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: Bristol Blenheim Mk IV WR*L - 1/72 Airfix 04017

Postprzez Krystian Ciechowicz » czwartek, 16 lipca 2015, 14:05

Manfred napisał(a):Te białawe linie podziału na czarnym skrzydle wyglądają w mojej opinii dosyć sztucznie. Nie rozumiem, czego to efekt.

A ja już chyba rozumiem, nudzisz się i szukasz okazji do wkręcenia swojej kolejnej śrubki po temacie Spita Yankee.

Manfred napisał(a):Poza tym malowanie super. Mam wrażenie, że strasznie się spieszysz, aby wreszcie model pomalować i pokazać. "Romans" z tym modelem mógłby dać lepszy efekt.

Dziękuję za, mimo wszystko jakieś słowo uznania z Twojej strony. Nie mniej, śpieszę się tylko przy smażeniu jajecznicy, wole luźną, nie lubię ściętej. "Romansuje" tylko z żoną, wiesz zasady - a może i nie wiesz.
Jak to ująłeś "ROMANS" dłuższy z tym modelem skończyłby się jedynie tym, że model poszedłby do pudła i przez kolejnych 5 lat tak by sobie leżał nieruszony. Później zapewne jego jedyna droga to byłby kosz.

Gdybyś odrobinę się wysilił, przejrzał moje tematy wiedziałbyś, że dla mnie modelarstwo jest "Just for fun" !!
Lubisz się babrać w dorabianiu lub przerabianiu najmniejszego "pizdryka" - Twoja sprawa, szanuję to.
Lubisz obmyślać przez 50 godzin jak pomalować plamę kamuflażu na lewym skrzydle - Twoja sprawa, szanuję to.
Lubisz pół roku robić jeden model - Twoja sprawa, szanuję to.

Próbujesz mi udowodnić, że moja modelarska droga jest zła - zastanów się trzy razy zanim to zrobisz ponownie i uszanuj to co moje.

Manfred napisał(a): gdybyś poprawił najbardziej rażący jego błąd

http://www.hyperscale.com/2015/reviews/ ... ewmd_1.htm

... a tak jest jak jest.

Temat znam i jakoś mnie to nie rusza. według mojej reguły "Just for Fun"
To na tyle w tym temacie i ewentualnie przyszłych, gdyby przyszło Ci do głowy coś jeszcze komentować.
Miłego dnia.
Krystian Ciechowicz

BoB 2 miejsce

Reklama

Postprzez Manfred » piątek, 17 lipca 2015, 08:35

Krystian Ciechowicz napisał(a):No to siup ... model potwierdza fakt, że romans ze skalą 1/72 to błąd !

... jak widać nie tylko z Żoną ;o)
Strasznie się spinasz. Dobrze więc, nie będę więcej krytykował niczego w Twoich modelach. Po co je zatem pokazujesz, aby poczytać pochwały ?
Manfred

Postprzez HK1885 » piątek, 17 lipca 2015, 08:59

Manfred napisał(a):Dobrze więc, nie będę więcej krytykował niczego w Twoich modelach.

A możesz mi napisać jaki jest właściwie cel Twojego krytykowania?
Serio pytam.
HK1885

Postprzez Krystian Ciechowicz » piątek, 17 lipca 2015, 09:29

Manfred napisał(a):Po co je zatem pokazujesz, aby poczytać pochwały ?

Tak, dokładnie. Zaspokajam moją próżność.
Krystian Ciechowicz

BoB 2 miejsce

Postprzez Darek Trzeciak » piątek, 17 lipca 2015, 18:59

Manfred napisał(a):
Krystian Ciechowicz napisał(a):No to siup ... model potwierdza fakt, że romans ze skalą 1/72 to błąd !

... jak widać nie tylko z Żoną ;o)

Dowcip z tych poniżej freda...
Pozdrawiam Darek
"Doświadczenie powiększa naszą mądrość, nie zmniejsza jednak naszej głupoty." - Josh Billings
Darek Trzeciak

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli