He-111h6 revell/hasegawa

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: He-111h6 revell/hasegawa

Postprzez Mariusz Jarzyna ze Szczec » poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 20:56

I mnie bardzo, bardzo. Honor uratowany-będzie sztandarowy bombowiec BoB :)
Mariusz Jarzyna ze Szczec

100-lecie Niepodległości

Reklama

Postprzez marco2607 » wtorek, 11 sierpnia 2015, 14:08

net_sailor napisał(a):Fajne dłubanie. Jedziesz dalej. Finisz już blisko.

Dziękuję wszystkim za miłe słowo. Prace powoli idą do przodu, potem znowu do tyłu ( coś się ułamało) i tak w kółko.
Dół uważam za zrobiony, może tylko na górze mocniej zaakcentuję linie podziału ( co o tym myślicie).
Model przygotowany ( schnie lakier błyszczący) do nałożenia godła . Tak będą 2 kalki , reszta jest malowana.
Przy okazji chcę się zapytać na jakie płyny najlepiej układać kalki z wydawnictwa Kagero .

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
marco2607

Animal Planet

Postprzez net_sailor » wtorek, 11 sierpnia 2015, 14:22

Podziałów bym już nie podkreślał. Natomiast mocniej zaakcentowałbym stery - zwłaszcza na spodzie. Chodzi o to, by nie było wszystko robione zbyt schematycznie.
Z kalkomanii Kagero jeszcze nie korzystałem, ale podobno wydruki robią w Techmodzie.
net_sailor

Postprzez skusz » wtorek, 11 sierpnia 2015, 17:52

Fajny. Zdarzyło mi się raz, albo dwa korzystać z kalek Kagero, ale drukował je Cartograf i trzeba się uzbroić w czujność, bo są drukowane na bardzo cieniutkim podkładzie, chwila nieuwagi i po sukcesie zostają na amen, albo się zwijają. Seta nigdy pod nich nie dawałem tylko wodę wtedy jeszcze jako tako da się manewrować, ale z wielką czujnością.
Pozdrawiam Sławek Kusz
Portfolio : http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=207&t=20734
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
skusz

100-lecie Niepodległości

Postprzez marco2607 » czwartek, 13 sierpnia 2015, 18:40

skusz napisał(a):Seta nigdy pod nich nie dawałem tylko wodę wtedy jeszcze jako tako da się manewrować, ale z wielką czujnością.

Aby nie zrobić błędu zrobiłem test z inną kalką z tego arkusza. Na seta z micro poszło idealnie. Model prawie gotowy ( przynajmniej tak wygląda na zdjęciu), zostało przykleić km na dolnym stanowisku strzelca.

Obrazek
Obrazek

Mogę polecić maski eduarda na owiewkę , pomimo upałów i dość sporego czasu na jaki były przyklejone nie było z nimi problemów. Natomiast cuda się działu z maskami montexu i pastelli , nie zdały testu pogodowego.
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
marco2607

Animal Planet

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat