Izraelske RF-4E (Hasegawa 1:48)

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Izraelske RF-4E (Hasegawa 1:48)

Postprzez Kuba P. » sobota, 11 lipca 2015, 16:21

Udało mi się kupić model RF-4E Hasegawy przy czym jest to model w malowaniu japońskim.
Ja chciałbym zbudować maszynę IAF. Szukam teraz informacji, czy wersje izraelskie poza możliwością przenoszenia pocisków AIM-9 są jakoś zewnętrznie inne od tego, co mam w pudełku? Czy modyfikacja Kurnass 2000 objęła tylko F-4E czy także RF'y*?
Czy mogę użyć kokpitu Airesa dla F-4E a jeśli są zmiany konieczne - jakie?
Dysze dla F-4E zakładam że bez problemu będą właściwe?

z góry dzięki za podpowiedzi.

* - czy to ten zmodyfikowany (sonda do tankowania) i na dolnym zdjęciu dodatkowo F-4E(S) czy są jakieś konwersje do tej ciekawej wersji?

Obrazek
Obrazek
Kuba P.

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Izraelske RF-4E (Hasegawa 1:48)

Postprzez DiegoR » wtorek, 29 września 2015, 10:36

Witam ,
RF-4E Hasegawy ( wersja z "okraglym" spodem kadluba i dlugimi dyszami - pudelko z malowaniami japonskimi i niemieckimi) nadaje sie do wykonania RF-4E IDF/AF - nalezy tylko dobudowac charakterystyczna sonde do tankowania w powietrzu. Izraelskie RFy posiadaly rzeczywiscie okablowanie pozwalajace i przenosic rakiety AIM-9 dla samoobrony.
( taka mozliwosc mialy takze niektóre RF-4C ANG -pózniej dostarczone Hiszpanii i równiez posadajace izraelsikie sondy IFR - jak i ostatnia seria RF-4E dla Turcji i Grecji).
Kalki do tych maszyn wyprodukowal Hi-Decal:
http://www.google.de/imgres?imgurl=http ... 9yCh02pQcA
Dostepne sa w Jadarze, IBG, Martoli itd.
Instrukcja pokazuje tez detale sondy IFR.

Co do F-4E(S) to podstawa tej wersji byly "wczesne" F-4E, ze skrzydlami bez slatów ( czyli takimi jak RF-4E).
Konwersje sa ( lub raczej byly) dostepne z firm IsraCast oraz Paragon.

pozdrawaim
Diego
DiegoR

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste