marco2607 napisał(a):Co do rurki paliwowej to lepiej ją zrobić z przezroczystego kawałka i odpowiednio wygiąć.

marco2607 napisał(a):Fajnie że kombinujesz , ale byle jaka blaszka by lepiej wyglądała. Co do rurki paliwowej to lepiej ją zrobić z przezroczystego kawałka i odpowiednio wygiąć.

Bercik napisał(a):Nie deprecjonowałbym zatem tej dłubaniny, bo swoją rolę spełnia moim zdaniem dobrze, a odpowiednio pomalowana wyciąga te detale, na których mi zależy. Jak dłubię do prasy, albo dla kogoś, to kombinuję inaczej:

marco2607 napisał(a):Ależ nie wątpiłem w Twoje możliwości, dobrze wiem że mała skala ma swoje ograniczenia. Fajny patent z monetą ,
bo na tym forum ( większość to 1/48) chyba wypada coś takiego dawać dla porównania.
W jakim będzie mundurku, pudełkowym czy coś innego
karambolis8 napisał(a):Niesamowita precyzja, tablica zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Nie chce się wierzyć, że to 1/72 Jak pomalowałeś obwódki zegarów na czerwono tak precyzyjnie?
Bercik napisał(a):Ale generalna zasada malowania detali jest zawsze taka sama - baza z Gunze albo innej bardzo twardej farby, na to lakier Gunze C - półmat, albo błysk i malowanie detali pędzelkiem farbami Vallejo bez żadnego maskowania. Po przeschnięciu - wykałaczka ze zwilżoną wodą końcówką do korekty - po lekkim drapaniu Vallejo schodzi bez najmniejszego problemu a warstwy Gunze uszkodzić nie sposób. Po psiknięciu kolejną warstewką lakieru Gunze, Vallejo wżera się w warstwy pod spodem i trzyma znakomicie - żadna chemia tego nie ruszy. Potem standardowo, wash, suchy pędzel itd itp.
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Pionyx i 11 gości