Moja pierwsza diorama :) 1/48

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moja pierwsza diorama :) 1/48

Postprzez Arcturus » sobota, 17 października 2015, 13:15

Jak szaleć to szaleć. Chcę spróbować zbudować po raz pierwszy jakąś "scenkę". Miał być MiG-3 ze starterem, ale z przyczyn przedstawionych w oddzielnym wątku nie będzie. Tak więc mam starter, mam jakieś pacynki i wstępną koncepcję. BArdzo wstępny tytuł: "И опять, что-то сломалoсь".
Jako samolot wybiorę chyba Iszaka - dużo fajnych malowań pokazujecie w odrębnych wątkach. Mam połowę zestawu "hiszpańskiego", da się pewnie z niego wystrugać też Type 24. Chętnie przyjmę jakieś kalki albo maski do ciekawych malowań iszaka z Barbarossy, w zamian mogę np. dać niewykorzystane kalki z hiszpańskiej wojny domowej.
Obrazek
Arcturus

100-lecie Niepodległości

Reklama

Re: Moja pierwsza diorama :) 1/48

Postprzez Darek Trzeciak » sobota, 17 października 2015, 15:03

Arcturus napisał(a):Mam połowę zestawu "hiszpańskiego", da się pewnie z niego wystrugać też Type 24.

Odpuść sobie przeróbki i rób Typa 10-go
Obrazek
Pozdrawiam Darek
"Doświadczenie powiększa naszą mądrość, nie zmniejsza jednak naszej głupoty." - Josh Billings
Darek Trzeciak

Postprzez Arcturus » sobota, 17 października 2015, 15:19

Darek Trzeciak napisał(a):
Arcturus napisał(a):Mam połowę zestawu "hiszpańskiego", da się pewnie z niego wystrugać też Type 24.

Odpuść sobie przeróbki i rób Typa 10-go
Obrazek

Dzięki! Faktycznie, ładne malowania. Pisząc o przeróbkach myślałem po prostu o użyciu innych części, bo mam wrażenie, że w iszakowych wypraskach są zdublowane elementy do rożnych wersji i można brać, co pasuje. Choć nie studiowałem jeszcze tematu głębiej.
Gdyby nie to, że tuż przed wymyśleniem tematu konkursu rozgrzebałem sobie Łagga-3, to pewnie jego bym wybrał na winietkę.
Arcturus

100-lecie Niepodległości

Postprzez Darek Trzeciak » sobota, 17 października 2015, 16:34

Daj znać na PW jeśli będziesz potrzebował kalkomanie do któregoś z powyższych Iszaków.
Pozdrawiam Darek
"Doświadczenie powiększa naszą mądrość, nie zmniejsza jednak naszej głupoty." - Josh Billings
Darek Trzeciak

Postprzez Arcturus » sobota, 17 października 2015, 16:59

Darek Trzeciak napisał(a):Daj znać na PW jeśli będziesz potrzebował kalkomanie do któregoś z powyższych Iszaków.

Dzięki!
Arcturus

100-lecie Niepodległości

Postprzez Mariusz Jarzyna ze Szczec » niedziela, 18 października 2015, 09:30

Darek Trzeciak napisał(a):Daj znać na PW jeśli będziesz potrzebował kalkomanie do któregoś z powyższych Iszaków.

A Hauptmann Dariusz chce za kolaborowanie z wrogiem stanąć pod sąd polowy ? ;o)
Mariusz Jarzyna ze Szczec

100-lecie Niepodległości

Powrót do Lotnictwo - warsztat