Spitfire I, Airfix, 1/48

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: Spitfire I, Airfix, 1/48

Postprzez tomek_chacewicz » poniedziałek, 26 października 2015, 17:38

Bardzo się podoba! :)
pozdrawiam
Tomek
tomek_chacewicz

Reklama

Postprzez Mariusz Jarzyna ze Szczec » poniedziałek, 26 października 2015, 23:07

Bardzo, bardzo, bardzo ;o)
Mariusz Jarzyna ze Szczec

100-lecie Niepodległości

Postprzez Arcturus » wtorek, 27 października 2015, 09:29

Świetny, miód na oczy!
Arcturus

100-lecie Niepodległości

Postprzez Rafako » wtorek, 27 października 2015, 10:01

Malowanie (może poza tym za "świeżym" kołpakiem) rewelacja! Jedyne co mi się nie podoba to ta otwarta pokrywa na spodzie skrzydła która wygląda trochę pancernie. Tak czy siak pięknie wykonany model, gratulacje!
Pozdrawiam, Rafako !
Rafako

Postprzez posejdon » środa, 28 października 2015, 00:20

HK1886 napisał(a):Na spodzie sky blue?

To jest XF-21. Jest taki fajny zielonkawy w rzeczywistości ale na fotach pochrzaniłem balans bieli i spód taki niebieski wyszedł.

Rafako napisał(a):Jedyne co mi się nie podoba to ta otwarta pokrywa na spodzie skrzydła która wygląda trochę pancernie.

W ogóle beznadziejne są te otwarte luki karabinów. Nawet zbliżeń nie robiłem bo wstyd. Nic tam nie ma - bieda. Teraz żałuję, że to pootwierałem ale byłem ciekaw jak będzie wyglądać takie skrzydło z dziurą na wylot. Trzeba by tam trochę zwaloryzować i może być spoko. Z pudełka jest słabo. Na razie postanowiłem odpuścić jakieś dłubaniny, po prostu lepić i nauczyć się porządnie malować - tak, żeby wychodziło to co chcę a nie żebym robił tak jak wychodzi ;o)
posejdon

Postprzez Rafako » środa, 28 października 2015, 08:30

posejdon napisał(a): Na razie postanowiłem odpuścić jakieś dłubaniny, po prostu lepić i nauczyć się porządnie malować - tak, żeby wychodziło to co chcę a nie żebym robił tak jak wychodzi ;o)

Jeśli to jest tak jak kolega pisze etap nauki malowania, to ja koledze strasznie zazdraszczam! :)
Pozdrawiam, Rafako !
Rafako

Postprzez posejdon » środa, 28 października 2015, 16:33

Rafako napisał(a):Jeśli to jest tak jak kolega pisze etap nauki malowania, to ja koledze strasznie zazdraszczam! :)

Dziękuję ale chyba nie ma kolega czego zazdrościć. To wszystko eksperymenty :)
posejdon

Postprzez xspace » środa, 28 października 2015, 20:22

Bardzo udany, ładne nitowanie, gratki !
xspace

Postprzez Dominik » środa, 28 października 2015, 23:02

Jako, że bardzo lubię Spity to i ja się wypowiem.
Pierwsze primo. Baardzo ładny Spitek. Też bym tak chciał kleić i malować. Co do koloru kołpaka, a w szczególności czystości, bym się nie czepiał. Z tego co pamiętam, to brudny on nie był.
Mam tylko jedno ale. Którego kołpaka użyłeś przy budowie? Tego co był w ramce z kadłubem czy tego drugiego? Jakoś nie wygląda on mi na DeHavillanda tylko na te używane współcześnie.
"Build what you want, the way you want to and, above all, have fun"* (Al Superczynski)
Honour Thy Tamiya for their kits are idiotproof.

IPMS Świdnica
Dominik

Postprzez posejdon » środa, 28 października 2015, 23:33

Dominik napisał(a):Mam tylko jedno ale. Którego kołpaka użyłeś przy budowie? Tego co był w ramce z kadłubem czy tego drugiego? Jakoś nie wygląda on mi na DeHavillanda tylko na te używane współcześnie.

No oczywiście, że pochrzaniłem. Instrukcja mówi, że kołpak powinien być właśnie ten, który jest w ramce z kadłubem. Niestety taki też jest w moim modeliku... Porównałem ze zdjęciem i rzeczywiście powinien być ten, który jest w ramce obok ludzika. Nie wiem czy dam radę go podmienić bo kołpak jest jak na złość przyklejony na amen (dziwne bo zazwyczaj w moich ulepach wszystko samo odpada) i chyba będę musiał z tym żyć. Dzięki za czujność :)
posejdon

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli