Timi napisał(a):Normalne przy akrylach.
Dodaj retardera może będzie lepiej

Huey napisał(a):Podepnę się pod temat.
Aerograf miałem w ręce po raz pierwszy w życiu i napotkałem pewien problem. Chciałem wypróbować malowanie podkładem - Mr Surfacer 1200 + Mr Color Thinner w stosunku mniej więcej 1:1. Najpierw podałem do zbiorniczka Surfacer , potem rozcieńczalnik i wymieszałem pędzelkiem. Aerograf nie podawał mieszanki albo wcale albo w ograniczonym stopniu. Ciśnienie 2 bary. Winę aerografu wykluczam , jest nowy a kiedy później celem przeczyszczenia nalałem zmywacza wamodu to psikał normalnie.
1) Czy to możliwe, że surfacer tak szybko zasycha i to powoduje problem ? Może błędem było jego podanie najpierw i jego część dostała się do dolotu (sorry,nie wiem jakiego nazewnictwa użyć) zanim resztę wymieszałem Thinnerem. Być może mieszankę należy przygotować poza zbiornikiem?
2) Czy problemem może być rozcieńczalnik? Zdaje się, że bardziej rekomendowany jest ten opóźniający czyli Levelling Thinner ale z opisu wynika, że Mr Color też się nadaje.
P.S. Czym czyścić dyszę? Żadnych starych iglic nie posiadam.
Huey napisał(a):P.S. Czym czyścić dyszę? Żadnych starych iglic nie posiadam.
Pafko napisał(a):Jakie to aero?
radoslaw6363 napisał(a): Od wczoraj jestem posiadaczem Ultry i ciekawy jestem różnicy w użytkowaniu tych sprzętów.
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości