przez xspace » poniedziałek, 23 listopada 2015, 16:23
Można pod żółty prysnąć biały mat, biały nie "fałszuje" żółtego, każdy inny kolor przy 1-2 warstwach żółtego zmienia jego odcień. Jest jeszcze kwestia balansu bieli na zdjęciach, fotka też może bardzo "fałszować". Sorki za off-top.
przez posejdon » poniedziałek, 23 listopada 2015, 18:48
No właśnie ten biały powoduje "blaknięcie" żółtego i trzeba, tak jak radzi kol. Kwinto, malować lekko pomarańczowym albo do żółtego dodawać czerwony. Też przepraszam za OT.
Elegancki! Robisz się specem od Edkowej 110-ki Żółty gunze można spokojnie kłaść od razu na szary podkład. I wtedy ten odcień RLM04 jest jak najbardziej ok. Biały lub srebrny użyte jako bazy pod właściwie kolory trochę je zmieniają, kolory stają się bardziej żywe i trochę cukiekierkowe.
Piękny efekt końcowy. Też go lepię, i chciałem go zrobić w wersji nocnej. Udało się komuś ogarnąć blaszkę pod FuGa. Mi z tego straszna karykatura wchodzi. Jest jakiś patent jak nadać temu sensowny kształt? Chyba, ze ja jestem jakiś słabszy...
Drunkmaster napisał(a):Dzisiaj dojrzałem na fb, podoba mi się ten meser, zresztą lubię 110. Do kolekcji jeszcze tylko brakuje wespe
A dziękuję bardzo Pierwotnie nabyłem do niego kalkomanie z osą ale zdrefiłem bo zauważyłem, ze na łączeniu obu głów trzeba domalować jeszcze żółty i dobór żółci spowodował zmianę targetu