Poprzeczka jest ustawiona wysoko. Nie jestem pewien, czy doskoczę....
Ale trzeba się rozwijać .... podobno.
Plan jest taki:
1. Model, a raczej modele to:

Na chwilę obecną dysponuję pięcioma zestawami Fujimi z serii Enthusiast. Czaję się na jeszcze jeden egzemplarz na ebay'u.
Mają z tego być cztery wersje tej pięknej Porszawki plus dwa silniki do ekspozycji.
Widzę to tak:

Od lewej: wersja C Coupe, wersja B Cabrio, wersja A Coupe i wersja A Cabrio.

Bardzo trudno jest zdobyć dodatki do tych modeli. Poniżej pokażę co do tej pory udało mi się zdobyć. Próbuję się skontaktować z Giovanni'm (Gionc), który jest autorem blaszek do P356. Mam już od niego jeden zestaw waloryzacyjny, ale to będzie stanowczo za mało. Blaszki od Gio:

To po lewej to blaszki standardowe, a po prawej waloryzacja silnika.
Jakiś czas temu kupiłem od Lawrence Young'a (KA-Models) super zestaw dodatków do P356. Są super, ale cenę mają zaporową (przynajmniej na moją kieszeń

Część blaszek już wyciąłem. Nie mogłem się powstrzymać, żeby nie spróbować, jak to wychodzi.
Fajne są detale z białego metalu i kolorowe blaszki:

Dwie wersje silników mają być eksponowane.
Spróbowałem zmontować jedną parę cylindrów (blaszki od Gio):

Niestety okazało się, że "blaszane" cylindry są dużo wyższe od zestawowych. Gio napisał w instrukcji, że można usunąć niektóre blaszki, żeby dopasować wysokość "kanapki". Tak pewnie zrobię.
Całkowita klapa jest z dopasowaniem tego do silnika wersji B (na fotce powyżej - pierwszy od lewej).

Gromadzę dokumentację. Zastanawiam się co wybrać, bo odmian tych aut jest multum
Dorobiłem już lakiery bazowe: royal blue, fjord green, ivory oraz ruby red. Wszystkie oczywiście z palety Porsche z tamtych lat.
I tak to wstępnie wygląda....
Nie wiem jeszcze kiedy ruszę z projektem, bo ostatnio praca zawodowa (czytaj: zarabianie na chleb i modele) zabiera mi bardzo dużo czasu