przez piotr520 » czwartek, 14 stycznia 2016, 10:10
Nowy rozcieńczalnik do farb akrylowych. Testowałem na HATAKA i VALLEJO MODEL COLOR.Pierwszy raz udało się malować bez żadnych problemów i nerwów.Nic się nie zapycha.Nie ma żadnych farfocli na igle. Żadne retardery i inne opóźniacze nie są potrzebne.
przez piotr520 » czwartek, 14 stycznia 2016, 12:55
Nie mam Life Color ale jak działa na Hatace i Vallejo to powinno być dobrze na wszystkich akrylach Wejdż na stronę producenta tam jest rozpiska z czym można mieszać i Life Color też jest wyszczególniony
przez pawel700 » czwartek, 14 stycznia 2016, 19:12
Przydało by się zrobić porównanie z thinnerem lifecolor. Lifecolor bardzo ładnie rozcieńcza wodne farby, ale zbiega się w krople, czyli menisk wypukły. Co znacznie utrudnia malowanie i powoduje zacieki.
przez piotr520 » poniedziałek, 18 stycznia 2016, 17:30
W Polsce nie kupisz .Ja kupowałem na stronie w UK.Sprzedawca uczciwy i bez problemów.Może ten rozcieńczalnik nie jest najtańszy ale działa naprawdę super.I chyba faktycznie jest uniwersalny do większości akryli.Ja testowałem na HATAKACH i VALLEJO MODEL COLOR czyli chyba najbardziej kapryśnych farbach do aerografu.I nikt mi nie powie że maluje nimi bez problemu bo to nieprawda.