Farby AKAN.

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Farby AKAN.

Postprzez Komandor » sobota, 23 stycznia 2016, 21:33

Witajcie.
Gdzie można kupić zestawy farb AKAN do współczesnych, bolszewickich maszyn latających i czy ktoś z Was malował tymi farbami i może powiedzieć jakie są ( przyczepność, gęstość farb, czym rozcieńczać ) ?
Pozdrawia Paweł
Obrazek
Komandor

Reklama

Re: Farby AKAN.

Postprzez giberes » sobota, 23 stycznia 2016, 22:28

Wprawdzie nie słyszałem o współczesnych, bolszewickich maszynach latających ( sądziłem, że to już minęło :mrgreen: ), mam natomiast Akan Emerald green do wnętrza kabin. Wydaje mi się podobna gęstością do pactry, przy wielkości kabin trudno powiedzieć o przyczepności, ale ładnie kryje z pędzla już za pierwszym razem. jest na tyle rzadka, że do pędzla nie trzeba rozcieńczać, a zmywam narzędzie wodą. Sprowadzałem przy okazji zakupów w sklepie zagranicznym, w Polsce w ofercie były chyba tylko w Sahara, ale wiecie jak skończył ten sklep. Widzę sporo zestawów na ebay
Non omnis moriar, zostanie po mnie parę modeli, które żona wyrzuci.
giberes

Postprzez Komandor » niedziela, 24 stycznia 2016, 20:00

giberes napisał(a):Wprawdzie nie słyszałem o współczesnych, bolszewickich maszynach latających ( sądziłem, że to już minęło :mrgreen: ), mam natomiast Akan Emerald green do wnętrza kabin. Wydaje mi się podobna gęstością do pactry, przy wielkości kabin trudno powiedzieć o przyczepności, ale ładnie kryje z pędzla już za pierwszym razem. jest na tyle rzadka, że do pędzla nie trzeba rozcieńczać, a zmywam narzędzie wodą. Sprowadzałem przy okazji zakupów w sklepie zagranicznym, w Polsce w ofercie były chyba tylko w Sahara, ale wiecie jak skończył ten sklep. Widzę sporo zestawów na ebay

Witaj.
Dziękuję Ci za odzew. Właśnie chodzi mi o AKANY do wnętrz bolszewickich, współczesnych rur. Widzę zestawy Su-27 i MiG-29, ale to farby kamuflażowe i tu już można z powodzeniem dobrać coś z palety Gunze czy Tamiya ( moje ulubione ). Choć pewnie do Su-33 sobie zakupię AKANa. Co do Emerald Green, to tu jak pewnie wiesz, trzeba mieszać Gunze H25 i H46. Wiesz może jak AKAN Emerald kolorystycznie ma się do tej mieszanki Gunze i gdzie można nabyć ten kolor z AKANA ?
Pozdrawia Paweł
Obrazek
Komandor

Postprzez macias13_84 » niedziela, 24 stycznia 2016, 20:25

macias13_84

Postprzez Komandor » wtorek, 26 stycznia 2016, 13:10

macias13_84 napisał(a):No to może Mr.Paint
http://mrpaint.sk/eshop/farby/lietadla

Oooo też bardzo ciekawy temat Mr.Paint
macias13_84 czy wiesz jaka jest jakość tych farb ?
giberes czy masz porównanie Emerald Green mieszany z Gunze vs AKAN ?
Pozdrawia Paweł
Obrazek
Komandor

Postprzez macias13_84 » wtorek, 26 stycznia 2016, 13:52

Jakościowo super, zamawialiśmy razem z MIRO,niestety trzeba bezpośrednio od Słowaków szarpać.
Poszukaj ostatnich warsztatów i galerii Krystiana Ciechowicza np. Mosquito, Swordfish, Tarpoon tam masz te farbki w użyciu
macias13_84

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje