[Konkurs] Nazwanie modeli

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

[Konkurs] Nazwanie modeli

Postprzez Manve » wtorek, 9 lutego 2016, 20:01

Witam serdecznie forumowiczów.

Nazywam się Andrzej Aksak i jestem synem Marka Aksaka wielokrotnego mistrza świata w modelarstwie redukcyjnym, który zmarł niecały rok temu. Pozostawił po sobie kolekcję ponad 200 modeli, niestety nie mam żadnych informacji o tym czego są to modele. I tu zwracam się z ogromną prośbą do forumowiczów o pomoc przy ich identyfikacji, aby umilić Wam tą czynność organizuję konkurs. Przy okazji zapraszam do zapoznania się z osobą jaką był mój Tata.

W celu wzięcia udziału w konkursie należy wejść na stronę http://marekaksak.pl tam w zakładce modelarstwo znajdziecie galerie zdjęć każdego modelu, które są nazwane: samolot 001, samolot 002... pojazd 001, pojazd 002... . W komentarzach należy podać nazwę modelu z galerii a następnie nową poprawną, jak na przykładzie:

samolot 001 – [tu proponowana nazwa]
samolot 002 – [tu proponowana nazwa]

Pierwsze trzy osoby które poprawnie zidentyfikują największą ilość modeli, otrzymają albumy poświęcone tematyce lotnictwa wojskowego i nie tylko.

Konkurs zakończy się w momencie nazwania wszystkich modeli na stronie, które będę starał się na bieżąco aktualizować.

Pozdrawiam Andrzej Aksak.
Manve

Reklama

modele polskich samolotów

Re: [Konkurs] Nazwanie modeli

Postprzez RAV » wtorek, 9 lutego 2016, 22:19

Obrobiłem samoloty.
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez radoslaw6363 » wtorek, 9 lutego 2016, 22:23

Niestety strony mi nie otwiera :x
Modelu idealnie oddającego rzeczywistość nie zbuduje się nigdy, ale próbować trzeba !
Nie kłóć się z głupim, bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem !
Według przeprowadzonych niedawno badań stwierdzono, że ludzie którzy nie rozpoznają ironii i sarkazmu są mniej inteligentni ! Pozdrawiam !
radoslaw6363

Postprzez Manve » środa, 10 lutego 2016, 17:12

Bardzo dziękuję za dotychczasowe zaangażowanie, jestem pod nie małym wrażeniem jednocześnie informuję że ciągle jest szansa na zgarnięcie trzeciego miejsca, są braki w galerii Woda i Ziemia.
Manve

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje