przez Soris000 » poniedziałek, 1 czerwca 2015, 20:59
Nareszcie coś znanego i oklepanego. Ja po 4 latach mam częściowo pomalowany kokpit, Ty zapewne po 2 stronach będziesz miał galerię. Patrzę z uwagą, bo to obrzydliwie ładna maszyna. "Suez" czy bez pasów?
Malowanie będzie WL879 #278 z HMS Eagle 58`. Jakoś ten z pasami mi nie leży. Zaś co do postępów prac to w tej chwili kończę blaszkować kokpit, fotel gotowy, mechanizm rotacyjny śmigieł już złożony sporo innych części też przygotowanych.
W 4+ Publications, która nabyłem wraz z modelem jest trochę kolorowych zdjęć. Wnęki podwozia są wyraźnie alu. Natomiast wewnętrzne ściany kokpitu są zdecydowanie ciemniejsze niż podłoga czy boczne panele. Jak znajdę chwilę zrobię skan.
Krystian, mam też 4+, ale do tego srebrnego TF.1 to z lekką niepewnością podchodzę, bo to taki wypolerowany eksponat. Spokojnie jednak możesz zostać przy srebrnej wnęce, bo dogrzebałem się do zdjęcia gdzie tylko siłownik jest ciemniejszy. Być może ten rozbitek jest po jakimś remoncie lub widzę czego nie ma. Inna sprawa, że dobrych zdjęć z epoki jest mało. Siedzę już cicho i czekam na postępy.