Grunau Baby IIb - FLY 1:48

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Grunau Baby IIb - FLY 1:48

Postprzez xmald » wtorek, 23 lutego 2016, 20:41

potez napisał(a):Panowie, przecież narysowanie czegoś takiego to prostsze niż sklejenie dwóch kawałków do kupy. Można sobe samemu w domu zrobić - rysunek w corelu,

Wiadomo, generalnie prawie wszystko można samemu zrobić ;o) Fajnie tylko czasem jak ktoś za nas zrobi robotę i można wtedy poświęcić czas na sklejanie tych kawałków a nie rysowanie w Corelu ;o)
Jak znam twoje umiejętności to pewnie jeszcze znalazłbyś sposób żeby to wyglądało lepiej, dlatego tak lubię podglądać twoje warsztaty...Zamiast więc myśleć nad malowaniem szybowca zabierz się z powrotem za Nieuporta albo Heinkla ;o)
xmald

100-lecie Niepodległości

Reklama

Postprzez potez » wtorek, 23 lutego 2016, 21:13

nie moge bo robię Krulową, której mam już serdecznie dosyć :-|
niestety wpie....łem sie w poprawianie i teraz właśnie jestem gdzieś w tej okolicy:
Obrazek
chociaz mam coraz większą ochotę na przerwe na malowaie Heinkla... 8-)

Ale o tym rysowaniu w corelu to ja powaznie posałem, Akurat w moim warszataciku to Corel+laserówka to jedne z codziennie używanych narzędzi. I takie rysowanie jest naprawde prościutkie :!:
tak, jestem #ponurymodelaż
potez

Postprzez kobza_75 » niedziela, 28 lutego 2016, 13:20

Odpisuję wszystkim.

Maski nakładało się bezproblemowo i z zdjęciem ich nie było żadnego problemu, nie zostawiały żadnych śladów.

Tylko ja przez nieuwagą porysowałem powierzchnię w kilku miejscach. Do malowania używam różnych farb nie tylko Gunze, tego C45 nie mam ale to jest H85. Tak mi się wydają że jest zbyt szary, akurat użyłem go do pasów w Baby.

Czy będzie w Bytomiu to nie umiem odpowiedzieć, bardzo możliwe. Kalki do Polskiego malowania już są, brakuje tylko planszy barwnej. A jak już jesteśmy przy temacie polski to jakie kolory użyć do malowania zaproponowanego przez producenta? Od spodu RLM65 a zielony na górę to …? Chyba że ma ktoś materiały na inne malowania polskie?
„Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.plhttp://kobzamodellfabrik.blogspot.com/ pozdrawiam Krzysiek
kobza_75

Postprzez Ralf_S » niedziela, 28 lutego 2016, 14:15

Ja kojarzę tylko jedno zdjęcie tej maszyny i to czarno-białe. Więc interpretacja dowolna :mrgreen:
Wtedy malowali tym co było pod ręką.

Polski Grunau ma być na Bytum 8-)
Pozdrawiam
Ralf_S
Ralf_S

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat