Trochę jestem zdziwiony, ale być może to kwestia innego zestawu? Na zdjęciach sklejone połówki kadłuba i na sucho przymierzone dolna część płatów, pokrywa działek oraz jednoczęściowa osłona kabiny.

Powiedziałbym, że u mnie wszystko pasuje dosyć dobrze - nie jest to może "snap fit" jaki spotykamy w modelach Tamiyi, choć być może po części można winić niedokładność mojego montażu, ale naprawdę nie jest źle i poza odrobiną płynnej szpachli i kilku ruchów papierem ściernym nie spodziewam się problemów. Kabina moim zdaniem pasuje niemal doskonale i żadnego rzucającego się w oczy uskoku nie ma.
Hien, którego mam na warsztacie, to zestaw oznaczony jako JT14. Jest to Ki-61-I Tei, wariant modelu Kai, ze stałym kółkiem ogonowym i nieco dłuższym nosem, niż w standardowym Ki-61-I. Te same wypraski można znaleźć także w zestawie JT105, różnica jest tylko w kalkomaniach. Przeglądając in-boxy dostępne w sieci dochodzę do wniosku, że wypraski wersji Hei, którą robił Aphar (mam nadzieję, że ją ukończyłeś - galerii nie namierzyłem), są na oko identyczne - ale nie miałem ich w ręku, więc trudno powiedzieć coś stanowczo.
Dzięki za komentarze.
Pozdrawiam
Hubert