EA-6B Prowler 1/48 Kinetic

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

EA-6B Prowler 1/48 Kinetic

Postprzez Kowal71 » wtorek, 5 kwietnia 2016, 10:20

Witam
Udało mi się doprowadzić pracę tego modelu do końca choć wiele razy chciałem już porzucić ten projekt.
Spasowanie to makabra przynajmniej w tym egzemplarzu. Pierwszy raz kadłub kleiłem na klej CA i ściski stolarskie. (taśmę rozrywało). Owiewka jest tak specjalnie osłonięta taki mój wymysł :) Teraz już wiem że chyba nie najlepszy pomysł ale już za późno na zmiany. ( choć mi się podoba :) )
Niestety wiele mu brakuje ale już nie miałem powiem szczerze do niego cierpliwości.
W kabinie upchałem prawie 140 blaszek z zestawu Eduarda :) Co przy moim nikłym doświadczeniu z blaszkami było dla mnie niełatwe zadanie.
Podstawka robiona szybko jak najtańszym kosztem żeby tak na pusto nie stał we Wrocławiu ( kiedyś może uda się zrobić lepszą).
Mam nadzieję że nie wyszła mi całkowita makabra.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam
Ostatnio zrobione:
F6F-5N Hellcat 1/48 |Eduard
Spitfire MK5b 1/24 Airfix
EA-6B Prowler
Robione:
Kowal71

Reklama

modele polskich samolotów

Re: EA-6B Prowler 1/48 Kinetic

Postprzez Aleksander » wtorek, 5 kwietnia 2016, 11:05

Napiszę tak - oryginalny z tymi płachtami na osłonach - choć moim zdaniem wyglądają brzydko (w sensie wyglądu modelu), to jednak dość naturalnie - kwestia upodobań (zwłaszcza, że Tobie się podoba - nie ma co dyskutować).
Reszta fajna, całość wygląda ciekawie - na tej podstawce zwłaszcza. Na mnie zrobiło wrażenie malowanie statecznika pionowego - jeżeli jest to kalka, to super się ułożyła na tych wszystkich wypukłościach, jeżeli zaś malowanie - to podziwiam precyzję!
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Re: EA-6B Prowler 1/48 Kinetic

Postprzez Kowal71 » środa, 6 kwietnia 2016, 09:46

Dziękuję Aleksandrze :)
Statecznik pionowy to połączenie kalkomani z malowaniem :) Biały z pasami i gwiazdki to kalki, niebieski malowany :)
za słaby jestem żeby coś takiego wymalować :)
Pozdrawiam
Ostatnio zrobione:
F6F-5N Hellcat 1/48 |Eduard
Spitfire MK5b 1/24 Airfix
EA-6B Prowler
Robione:
Kowal71

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli