I-16 type 24 Eduard 1/48

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

I-16 type 24 Eduard 1/48

Postprzez marssolpol » niedziela, 22 maja 2016, 19:40

Test białego malowania i czasu zakończenia projektu co nie jest dla mnie proste :oops:
I-16 type 24 Tsokolajev z zestawu Eduard Profi :

Obrazek

Pozdrawiam
Mariusz
marssolpol

Reklama

modele polskich samolotów

Re: I-16 type 24 Eduard 1/48

Postprzez marssolpol » środa, 1 czerwca 2016, 16:27

Napisałem biały a to właściwie szary kamuflaż :oops:

Co do tej pory udało mi się zrobić.

Wyciąłem drzwiczki, wkleiłem blaszki na burty, złożyłem kokpit :
Obrazek

Potem stwierdziłem że przy okazji skleję jeszcze drugi taki model ale tym razem z edycji overtrees (tylko wycięte główne elementy) plus blaszka Edka do I-16 :
Obrazek

Na razie taki jest efekt prac - po podkładzie :
Obrazek

Te rurki to przycięte plastikowe rurki, które w zamierzchłych czasach kupiłem nie pamiętam jakiego producenta, a które będą lepiej wyglądały niż wydechy oryginalne. Myślę że w każdym razie łatwiej mi się je będzie później wklejało.

Cdn.
Mariusz
marssolpol

Re: I-16 type 24 Eduard 1/48

Postprzez macias13_84 » sobota, 4 czerwca 2016, 11:56

Wybrane malowanie wybiega poza daty przewidziane dla konkursu. Jest obawa że model nie zostanie wzięty w tym wypadku pod ocenę w konkursie.

Mariusz Jarzyna ze Szczec napisał(a):REGULAMIN KONKURSU „OPERACJA BARBAROSSA 75-lat”
...
Tematem konkursu jest nawiązanie do 75-rocznicy operacji pod kryptonimem Barbarossa t.j. ataku Niemiec hitlerowskich na terytorium ZSRR. Po końcowym terminie konkursowe prace zostaną ocenione przez wybrane Jury oraz dodatkowo przez forumowiczów. Dobór modeli ma odzwierciedlić sprzęt stosowany przez obie strony konfliktu (w tym państw wspomagających) w malowaniach z okresu od 22 czerwca 1941 r. do 09.01.1942 r.
...
macias13_84

Powrót do Lotnictwo - warsztat