firma AMG ???

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

firma AMG ???

Postprzez Mariusz Jarzyna ze Szczec » niedziela, 20 września 2009, 10:35

Na portalu Allegro jest oferowany do sprzedaży model I-153 w skali 1/48 nieznanej mi firmy "AMG". Według zdjęcia zawartości pudełka wypraski wyglądają na starego Classic Airframes jednak dołączona blaszka wygląda inaczej i świeżo. Próby wpisywania w wyszukiwarce "AMG" dają linki do Mercedesa i agencji modelek. Mam pytanie czy to jest nowa firma, jaki kraj producenta/pakowacza i czy ma w ofercie inne modele ?
Mariusz Jarzyna ze Szczec

100-lecie Niepodległości

Reklama

Re: firma AMG ???

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » niedziela, 20 września 2009, 10:55

chyba masz darmową wersję gugla, bo jak byś miał pełną, to wyszukała by na przykład to:

http://www.lindenhillimports.com/amg.htm

http://scalemodels.ru/modules/myarticles/article_storyid_966.html

http://scalewiki.ru/%D0%B8-153
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez wojtek_fajga » niedziela, 20 września 2009, 10:55

Mam ten model. Nie widziałem nigdy wyprasek Classic Airframes, ale ten firmy AMG wygląda bardzo elegancko. Ma wklęsłe delikatne linie podziału poszycia i całkiem ładnie odtworzone płócienne poszycie na płatach. Jest całkiem spora blaszka. Wady: tragiczne elementy wykonane z białego metalu (golenie podwozia, śmigło, uzbrojenie, rury wydechowe, detale kokpitu), druga wada to wykonanie żaluzji silnika jako jednego odlewu z osłoną silnika. Kalkomanie nie wyglądają też zbyt dobrze, ale to proste kształty - nie będzie problemu z wycięciem masek.
wojtek_fajga

Master od Tin

Postprzez Mariusz Jarzyna ze Szczec » niedziela, 20 września 2009, 16:27

Dzięki za linki. Będę musiał zakupić pełną wersję gugla z service pack zawierającym cyrylicę :D Liczyłem, że zaczynają się przepaki modeli Classica. Czajkę już mam więc nie jestem chwilowo zainteresowany ale bardzo chętnie obejrzę zmodyfikowaną przez Wojtka ;o) Jeszcze raz dzięki.

100-lecie Niepodległości

Postprzez MIRO » poniedziałek, 21 września 2009, 12:27

Mam Classica, i muszę powiedzieć, że ten ukraiński produkt - przynajmniej na zdjęciach - wygląda o wiele lepiej.
Drobne elementy w Classicu, jak podwozie czy zastrzały, są praktycznie bezużyteczne. Ładnie wyglądają za to elementy żywiczne. Część blachy jest do wyrzucenie - jak choćby płaska kratownica.
Pozdrawiam
Mirek
Путiн хуйло!
MIRO

Postprzez lukaszlaskowski » środa, 30 września 2009, 15:25

A ja mam oba zestawy. Ten model AMG to kopia classica, z pogłębionymi liniami podziału (ja osobiście wolę delikatne linie). W niczym od classica lepszy nie jest. Tworzywo o wiele gorsze, a elementy metalowe to tragedia. Krótko mówiąc oryginał lepszy.
lukaszlaskowski

Postprzez Mariusz Jarzyna ze Szczec » środa, 30 września 2009, 16:00

Łukasz a można Cię prosić o zdjęcie porównawcze obu kadłubów i płatów (pod kątem wspomnianych linii i imitacji pokrycia płuciennego ? Czy jest różnica w dołączonych żywicach bo blacha chyba wygląda inaczej ? Z góry dziękuję.

100-lecie Niepodległości

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie